Dālderi aicina vairākas partijas

Ints Dālderis, kurš nesen izstājās no Tautas partijas, lai saglabātu kultūras ministra amatu, šodien preses konferencē klāstīja, ka vairākas partijas viņu aicinājušas savās rindās, taču viņš arī turpmāk palikšot ārpus partijām, jo tā, vislabāk varot aizstāvēt kultūras intereses.

Kultūras darbinieku aprindās cirkulējušo informāciju, ka "Dālderis skatās LPP/LC virzienā", viņš gan neapstiprināja.

Kultūras ministrs arī norādīja, ka Latvijā nemaz nav politisko partiju, bet ir tikai interešu grupas. "No rīta viņi ir liberāļi, pēcpusdienā - konservatīvie, bet vakarā kā sociāldemokrāti sadomā iestāties par pensionāriem," teica ministrs.

Ko Dālderis varētu darīt nākotnē viņš nevēlējās stāstīt, tikai norādīja, ka kā klarnetists par koncertu ārzemēs saņem honorāru, kas ir lielāks par ministra algu.

Jāatzīmē, ka atgriezties Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) valdes locekļa amatā viņam liedz likums "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā", kurš neļauj bijušajām valsts amatpersonām trīs gadus ieņemt vadošu amatu un gūt materiālu labumu valsts kapitālsabiedrībā, par kuru pats, būdams ministrs, pieņēmis lēmumus.

Svarīgākais