Dombrovskis ar ZZS spriedīs par vakantajiem ministru amatiem

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) šodien tiksies ar Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pārstāvjiem, lai spriestu par kandidātiem vakantajiem ministru amatiem.

Kā zināms, vakar pēc tikšanās ar "Vienotības" līderiem Dombrovskis pieļāva iespēju, ka jau nākamnedēļ, 22.aprīlī, Saeimā varētu notikt balsojums par kandidātiem uz vakantajiem ministru amatiem.

Pagaidām netiek atklāts, kā varētu tikt sadalīti ārlietu, veselības un tieslietu ministra amati, kas kļuva vakanti pēc tam, kad par aiziešanu no valdības paziņoja Tautas partija. Zināms, ka Dombrovskis nelūgs opozīcijā aizgājušās Tautas partijas ārlietu ministru Māri Riekstiņu turpināt pildīt pienākumus.

Pēc neoficiālas informācijas, "Vienotību" pārstāvošajām partijām valdībā varētu būt divi ministru amati, bet ZZS - viens.

Kā liecina neoficiāla informācija, ZZS varētu uzticēt pārraudzīt ārlietu jomu, "Vienotībai" atstājot tieslietu un veselības ministra amatus. Pēc kuluāru informācijas, ārlietu ministra amatam ir tikusi minēta pašreizējā vides ministra Raimonda Vējoņa kandidatūra, savukārt veselības ministra amatam varētu tikt virzīts līdz šim ar politiku nesaistīts kandidāts.

Lai arī ZZS vēlētos tieslietu ministra amatu, šo amatu, visticamāk, apvienība nesaņems, jo ZZS ietilpstošās partijas "Latvijai un Ventspilij" līderim Aivaram Lembergam norit tiesvedība. Maz ticams arī, ka minētajā amatā varētu tikt apstiprināts Ģirts Valdis Kristovskis, kura kandidatūru savukārt neatbalsta ZZS.

Nav plānots, ka no vakantajiem ministru amatiem kādu varētu saņemt "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK, kura ir vismazākā koalīcijas frakcija Saeimā un kurai jau ir nozīmīgais satiksmes ministra amats.

Dombrovskis runās ar opozīcijā esošajām partijām par atbalstu ministru amatu kandidātiem. Dombrovskis uzsvēra, ka ministru amata kandidāts tiks virzīts arī veselības ministra amatam.

Kā ziņots, lai arī LPP/LC ir paziņojusi, ka atbalsta Dombrovska valdību, taču tā tomēr nevarēšot balsot par jaunu veselības ministra amata kandidātu, jo, pēc LPP/LC politiķu domām, Veselības ministrija ir jāapvieno ar Labklājības ministriju. Premjers norādīja, ka par to var runāt tikai pēc nākamajām Saeimas vēlēšanām, taču jau tagad tiek saņemti nozares iebildumi pret iespējamo ministriju apvienošanu.

"Optimāls risinājums būtu, ka balsojums par ministriem varētu būt jau nākamceturtdien," sacīja premjers.

Tāpat premjers atzīmēja, ka sarunas starp politiskajiem spēkiem ir tikai sākuma stadijā un lielāka skaidrība varētu būt pēc sarunām ar visām koalīcijas partijām. Dombrovskis neizslēdz arī bezpartejiskus ministru amatu kandidātus.

Latvijā

Sabiedrisko mediju ombuds Edmunds Apsalons nekonstatē sabiedrisko mediju redakcionālo vadlīniju pārkāpumus "Lsm.lv" rakstā ""Krieveļi" un "latišņa" sociālajos tīklos. Kāpēc par naida izraisīšanu nesoda?", liecina Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) mājaslapā publicētais atzinums.

Svarīgākais