Borovkovs: Nebūtu prātīgi, ja Āboltiņa mēģinātu sēdēt uz diviem krēsliem

Komentējot jautājumu par piemērotākā kandidāta meklēšanu mazākuma valdības tieslietu ministra krēslam, Latvijas Juristu biedrības vadītājs Aivars Borovkovs uzskata, ka šim postenim jāmeklē nozares profesionālis, kurš "zina drēbi".

Latvijas Juristu biedrības vadītājs akcentēja, ka līdzšinējā prakse bijusi apsveicama: tieslietu ministra postenī nekad neesot atradies "ne-jurists", kas tieslietu nozari pietuvinot labas prakses piemēram. Turklāt būtu ieteicams, lai jaunais tieslietu ministrs pārzinātu ne vien savu sfēru, bet arī būtu apveltīts ar padziļinātām zināšanām par ierēdniecības darba organizēšanu.

Komentējot vakar izskanējušo viedokli, ka šo amatu, iespējams, varētu uzticēt partijas "Jaunais laiks" līderei Solvitai Āboltiņai, A. Borovkovs bija kritisks. "Manuprāt, šāds scenārijs nebūtu saprātīgs. Neapšaubāmi, Āboltiņa ir ļoti pieredzējusi valsts pārvaldes jautājumos, taču vēlēšanu gadā partijas līderei ir jāgatavojas Saeimas vēlēšanām un tas prasa ļoti daudz laika un pūļu. Nebūtu prātīgi, ja Āboltiņa vienlaicīgi mēģinās sēdēt uz diviem krēsliem," tā uzsvēra A. Borovkovs.

Kā vienu no iespējamajiem kandidātiem, kurš sevī varētu iemiesot visas nepieciešamās kvalitātes, A. Borovkovs minēja Arti Stucki, kurš gan nodarbojas ar pasniedzēja darbu, gan ir strādājis valsts pārvaldē, kā arī savulaik kandidējis uz KNAB vadītāja posteni.

Latvijā

Pasaules mēroga ielu mākslinieks no Francijas – Aéro pabeidzis savu sienas gleznojumu “Mana dzīve ir mana valsts” (My country is life) Liepājā, Krišjāņa Valdemāra ielā 56. Tas ir jau astotais darbs, ko Liepājai dāvina pludmales kafejnīca “Red Sun Buffet”, informē Mareks Alberts.

Svarīgākais