Saeima šonedēļ lems par Maizīša un Graubes iecelšanu amatā

Saeima 15.aprīlī pirmajā pavasara sesijas plenārsēdē lems par Jāņa Maizīša apstiprināšanu ģenerālprokurora amatā uz trešo termiņu un par brigādes ģenerāļa Raimonda Graubes apstiprināšanu Nacionālo bruņoto spēku komandiera amatā, šodien nolēma Saeimas prezidijs.

Saeimas atbildīgās komisijas ir atbalstījušas abu kandidātu virzīšanu uz minētajiem amatiem.

Balsojums par abām amatpersonām būs aizklāts.

Jau ziņots, ka Saeimas Juridiskā komisija ir atbalstījumi Maizīša atkārtotu iecelšanu amatā.

Maizītis ģenerālprokurora amatā tika pārvēlēts 2005.gada 3.martā. Toreiz Saeima viņu apstiprināja ģenerālprokurora amatā ar pārliecinošu balsu vairākumu - par Maizīša atkārtotu ievēlēšanu balsoja 74, pret bija 17 deputāti, atturējās divi.

Pirmoreiz Maizīti Ģenerālprokuratūras vadītāja amatā Saeima uz pieciem gadiem apstiprināja 2000.gada maijā.

Līdz tam kopš 1994.gada Maizītis bija strādājis Cēsu rajona prokuratūrā par virsprokuroru, bet vēl pirms tam - no 1991. līdz 1994.gadam - viņš šajā pašā prokuratūrā strādāja par izmeklētāju.

Tāpat arī Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija atbalsta Valsts prezidenta Valda Zatlera iesniegumu par Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieri virzīt brigādes ģenerāli Raimondu Graubi.

Nacionālās drošības padomes sēdē tika izvērtēti četri kandidāti - bijušais Latvijas Pastāvīgās pārstāvniecības NATO militārais pārstāvis Graube, kurš jau iepriekš bijis arī NBS komandieris, bijušais NBS komandiera vietnieks un pašreizējais militārais pārstāvis Latvijas Pastāvīgajā pārstāvniecībā NATO Juris Kiukucāns, Baltijas Aizsardzības koledžas komandieris Gundars Ābols un NBS Apvienotā štāba priekšnieks Andis Dilāns.

Taču Graubes kandidatūra NBS komandiera amatam guvusi vienprātīgu Nacionālās drošības padomes locekļu atbalstu.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais