JL aicina Ušakovu samazināt sev algu atbilstoši likumā noteiktajai

Partija "Jaunais laiks" (JL) aicina Rīgas domes priekšsēdētāju Nilu Ušakovu (SC) un vicemēru Aināru Šleseru (LPP/LC) samazināt savu atalgojumu līdz likumā noteiktajam līmenim, aģentūru LETA informēja JL Rīgas domes frakcijas vadītāja vietnieks Olafs Pulks.

Pulks atgādina: likums "Par vienotu valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības sistēmu" noteic, ka, sākot no 1.aprīļa, pašvaldības domes priekšsēdētāja mēnešalga nedrīkst pārsniegt likumā noteiktos "griestus" 1714 latus. Tomēr Ušakova mēnešalga joprojām ir 1908 lati mēnesī, bet Šlesera -1800 lati mēnesī.

Ušakova preses sekretāre Anna Kononova aģentūrai LETA skaidroja, ka likums vēl neesot pārkāpts, jo alga par aprīli tikšot izmaksāta tikai maija sākumā un vēl esot laiks algas samazināšanai.

Pulks pauda cerību, ka "jau tuvākajā laikā Ušakova kunga mēnešalga tiks piemērota likumā noteiktajām prasībām, tādējādi rādot labu priekšzīmi arī citām Latvijas pilsētu pašvaldībām, kas pagaidām nesteidzas ar darba samaksas nolikuma grozījumu vai jauna nolikuma pieņemšanu attiecībā uz darba algu samazināšanu".

Kā ziņots, Rīgas mēram un vicemēram no šā gada tika samazināta alga.

Atbilstoši pērn pieņemtajiem grozījumiem lēmumprojektā "Par darba samaksu Rīgas domē" tika samazināts domes priekšsēdētāja atalgojums no 2448 latiem mēnesī līdz 1908 latiem mēnesī. Domes priekšsēdētāja vietnieka atalgojums, kas iepriekš bija 2040 latu mēnesī, tika noteikts 1800 latu apjomā.

Komiteju priekšsēdētāju atalgojums saglabājās līdzšinējā apjomā - 1496 lati mēnesī.

Atlīdzību par deputāta pienākumu pildīšanu plānots saglabāt līdzšinējā līmenī līdz 2010.gada beigām. Domes deputātam tiek apmaksātas līdz 40 darba stundām mēnesī, nosakot vienas stundas algas likmi 13,60 latu apmērā.

Latvijā

Pirms divām nedēļām, 7. septembrī, Rēzeknes novada Gaigalavas pagastā nokrita Krievijas bezpilota lidaparāts ar 50 kilogramu sprāgstvielu lādiņu. Par šo incidentu Latvijas Aizsardzības ministrija (AM) paziņoja tikai svētdienas pievakarē. Pirmdienā tika sarīkota preses konference, kurā atbildīgās amat/militārpersonas centās paskaidrot, kas noticis un kāpēc šis drons nav ticis notriekts. Sabiedrības vērtējums par šo skaidrojumu – nepārliecinoši.

Svarīgākais