Zatlers ar Sudrabu pārrunās atalgojuma sistēmu valsts pārvaldē

Rīt Rīgas pilī Valsts prezidents Valdis Zatlers tiksies ar valsts kontrolieri Ingunu Sudrabu.

Tikšanās laikā tiks runāts par Valsts kontroles (VK) veiktajām revīzijām, tostarp par secināto saistībā atalgojumu valsts pārvaldē.

Zatlers iepriekš jau vairākkārt uzsvēris, ka vēlas Latvijā redzēt vienotu atalgojuma sistēmu valsts pārvaldē. "Mēs visi vēlamies redzēt, lai atalgojumu sistēma būtu hierarhiska - jums ir vairāk atbildības, jums ir vairāk pienākumu, jums ir lielāks atalgojums un lai tā būtu samērojama no vienas ministrijas uz otru ministriju," iepriekš teica prezidents.

Kā ziņots, VK, uzsākot revīzijas, lai pārbaudītu, kā valsts pārvalde rīkojusies ar nodokļu maksātāju naudu šogad, kad pasludināts valstī taupības laiks, secinājusi, ka nekādi uzlabojumi nav manāmi, intervijā Latvijas Radio iepriekš sacīja Sudraba.

"Pirms 2010.gada valsts budžeta izstrādes VK jau ir uzsākusi revīzijas, lai pārbaudītu, kā valsts pārvalde rīkojusies ar nodokļu maksātāju naudu, un jau tagad mēs redzam, ka tās rīcība ir bijusi ciniska un neracionāla pat brīdī, kad mēs valstī esam izsludinājuši taupību," sacīja Sudraba.

Sudraba atturējās sīkāk komentēt revīzijas rezultātus, jo pārbaudes ir tikko uzsāktas un tās VK pabeigs līdz oktobrim, tādējādi darbā pie 2010.gada valsts budžeta projekta arī sniedzot noderīgu informāciju.

"Esam jau tagad nosūtījuši pāris ieteikumus, kas būtu jāņem vērā, izstrādājot valsts budžetu, un pieļauju, ka tādi būs vēl," piebilda Sudraba.

Stāstot par 2008.gada revīzijas apkopojumu, kas pat tika nodots izvērtēšanai Ģenerālprokuratūrai, Sudraba uzsvēra, ka ļoti svarīgi ir uzsākt kādu parauglietu par nelietderīgu nodokļu maksātāju naudas izlietošanu.

"Es uzstāšu, lai prokuratūra rīkojas un izdara secinājumus par iesniegto revīzijas apkopojumu, jo ir pietekami daudz informācijas, lai sauktu kādu pie atbildības," sacīja Sudraba.

Kā jau ziņots, no valsts kontrolieres vēstules premjeram Valdim Dombrovskim (JL) un ģenerālprokuroram Jānim Maizītim secināms, ka par spīti aizliegumam pagājušā gada nogalē valsts pārvaldē prēmijās un materiālajai stimulēšanai izmaksāts 1,051 miljons latu.

Svarīgākais