Rīgā tiksies Baltijas valstu ārlietu ministri

Šodien Rīgā pēc ārlietu ministra Māra Riekstiņa (TP) iniciatīvas notiks Baltijas valstu ārlietu ministru tikšanās, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļā.

Tikšanās laikā paredzēts pārrunāt jautājumus, kas skar Baltijas un Ziemeļvalstu reģionālās sadarbības tālāku aktivizēšanu un pilnveidi, kā arī apmainīties viedokļiem par Eiropas Savienības (ES) Ārējās darbības dienesta izveides gaitu un aplūkot citus aktuālus ES dienaskārtības jautājumus.

Tāpat Baltijas valstu ārlietu ministru konsultāciju uzmanības lokā būs Tallinas NATO ārlietu ministru sanāksmes darbakārtības jautājumi.

Tāpat plānots iepazīties ar diskusijas attīstību par NATO jaunās stratēģiskās koncepcijas izstrādi un tikties ar ekspertu grupas Baltijas valstu pārstāvi Aivi Roni.

Riekstiņš savu Igaunijas kolēģi Urmasu Paetu un Lietuvas kolēģi Audroņu Ažubali plkst.12.50 sagaidīs Ārlietu ministrijā. Savukārt plkst.14.35 plānots visu ministru kopīgs preses brīfings.

2010.gadā Latvija ir prezidējošā valsts Baltijas Ministru padomē, kas ir Latvijas, Lietuvas un Igaunijas valdību sadarbības institūcija. Tā ir izveidota 1994.gada 13.jūnijā. Tās uzdevums ir nodrošināt sadarbības nepārtrauktību valstu izpildvaras līmenī.