Vērtēšanas komisija Vilnīti intervējusi divas stundas

© f64

Atbildīgā komisija Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Normunda Vilnīša darbību vērtējusi, lūdzot aizpildīt viņam novērtēšanas veidlapu un veicot divu stundu ilgu interviju, informēja Drošības policijas (DP) priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa.

Vilnīša novērtēšana esot veikta saskaņā ar Ministru kabineta 2001.gadā izdoto instrukciju "Ierēdņa darbības un tās rezultātu novērtēšanas kārtība". Šīs instrukcijas pielikumā atrodama arī "Ierēdņa darbības un tās rezultātu novērtēšanas veidlapa". Izveidotās vērtēšanas komisijas priekšsēdētājs DP priekšnieks Jānis Reiniks nekonkretizēja, vai vērtēšanas laikā tika ņemti vērā arī ar Vilnīša sievu saistītie parādi, taču minētajā veidlapā šādu jautājumu nav, konstatēja aģentūra LETA.

Komisija Vilnīša intervijas laikā arī izdarījusi piezīmi ar ieteikumu veikt atkārtotu šīs amatpersonas novērtēšanu pēc gada, lai izvērtētu komisijas sniegto ieteikumu izpildi, pastāstīja Apse-Krūmiņa.

Komisija ieteikusi KNAB priekšniekam pilnveidot personālvadības prasmes, publiskās komunikācijas prasmes ar sabiedrību, vadības prasmes, kā arī uzlabot iestādes personālpolitikas procesus.

Vilnīša darbības un tās novērtēšanas rezultātus apstiprinājis Ministru prezidents.

Kā ziņots, atbildīgā komisija Vilnīša darbību novērtējusi ar otru augstāko atzīmi "B" un noteikusi, ka viņš var saņemt maksimālo atalgojumu 1715 latus, aģentūru LETA informēja premjera preses sekretāre Līga Krapāne.

Pirms tam atalgojums saskaņā ar noteikumiem, kas speciāli regulēja KNAB atalgojumu, bija 2000 latu. Samazinājums ir saistīts ar KNAB iekļaušanu vienotajā atalgojuma sistēmā.

Kopumā ierēdņu darbību var novērtēt pēc pieciem kritērijiem ar atzīmi no "A" līdz "E".

Novērtējums "B" nozīmē, ka "darba izpilde atsevišķās jomās pārsniedz prasības attiecīgajā nozarē, bet pārējās jomās noris saskaņā ar prasībām attiecīgajā nozarē".

Kā ziņots, ar Ministru prezidenta Valda Dombrovska (JL) rīkojumu izveidotās komisijas priekšsēdētājs bija DP priekšnieks Reiniks.

Komisijā strādāja Valsts kancelejas Personāla nodaļas vadītāja Vita Kisļicka, Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Sārts, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas valsts sekretāre Laimdota Straujuma, kā arī Valsts kancelejas Tiesību aktu redakcijas departamenta vadītāja Daina Vaivare.

Vilnītis par KNAB vadītāju tika apstiprināts pērn martā.

Svarīgākais