Rīgā notiks Baltijas valstu ārlietu ministru tikšanās

Rīt,9.aprīlī, Rīgā pēc ārlietu ministra Māra Riekstiņa iniciatīvas notiks Baltijas valstu ārlietu ministru tikšanās ar Igaunijas ārlietu ministra Urmasa Paeta (Urmas Paet) un Lietuvas ārlietu ministra Audroņa Ažubaļa (Audronius Ažubalis) dalību.

Tikšanās ietvaros paredzēts pārrunāt jautājumus, kas skar Baltijas un Ziemeļvalstu reģionālās sadarbības tālāku aktivizēšanu un pilnveidi, kā arī apmainīties viedokļiem par Eiropas Savienības Ārējās darbības dienesta izveides gaitu un citus aktuālus ES dienaskārtības jautājumus.

Tāpat Baltijas valstu ārlietu ministru konsultāciju uzmanības lokā būs NATO ārlietu ministru sanāksmes, kas paredzēta 22. un 23.aprīlī Tallinā, darbakārtības jautājumi. Plānots iepazīties ar diskusijas attīstību par NATO jaunās Stratēģiskās koncepcijas izstrādi un tikties ar ekspertu grupas Baltijas valstu pārstāvi Aivi Roni.

2010.gadā Latvija ir prezidējošā valsts Baltijas Ministru padomē, kas ir Latvijas, Lietuvas un Igaunijas valdību sadarbības institūcija. Tā ir izveidota 1994.gada 13. jūnijā. Tās uzdevums ir nodrošināt sadarbības nepārtrauktību valstu izpildvaras līmenī.

Svarīgākais