Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Saeimas Analītisko dienestu vadīs Grumolte-Lerhe

Saeimas Prezidijs pirmdien par Analītiskā dienesta vadītāju apstiprināja Inesi Grumolti-Lerhi.

Grumolte-Lerhe darba pienākumus sāks pildīt no 22.marta.

Analītiskā dienesta topošā vadītāja pašlaik ir Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju departamenta eksperte augstākās izglītības jautājumos.

Grumoltei-Lerhei pieder dzīvoklis Rīgā un kopīpašumā ir zemes un ēkas īpašums Lielvārdē, liecina 2016.gada rudenī iesniegtā valsts amatpersonas deklarācija. Deklarācijas iesniegšanas laikā viņai nebija parādsaistības, kuru apmērs pārsniegtu 20 minimālās mēnešalgas.

Analītiskā dienesta vadītāja galvenie pienākumi būs plānot, vadīt, organizēt un koordinēt institūcijas darbu, nodrošināt tam noteikto funkciju izpildi, analītisko pētījumu izstrādi, vadīt pētnieciskās un analītiskās funkcijas nodrošināšanas sistēmas un metodikas izveidi, nodrošināt tās īstenošanu un pilnveidošanu, kā arī atbalstu ārējo pētījumu pasūtīšanas (iepirkuma) procesā un uzraudzīt pieaicināto pētnieku un ekspertu darbu.

Viens no vadītāja pirmajiem darbiem būs pētnieku komandas izveide, aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā. Jaunajā struktūrvienībā sākotnēji plānota viena vadītāja un trīs pētnieku amata vietas. Dienestā tiek iekļauta parlamenta bibliotēka, kas turpinās sniegts līdzšinējos informācijas pakalpojumus.