Agešins vēlas kļūt par Liepājas mēru

© F64

Šodien pārsteigumu Latvijas politikā sagādājis partijas "Saskaņa" deputāts Valērijs Agešins. Kā sociālajā tīklā facebook raksta Rīgas mērs Nils Ušakovs, tad Agešins būs mēra amata kandidāts Liepājā.

Ziņā, ko Rīgas mērs Nils Ušakovs publicējis sociālajā tīklā facebook teikts: "Mans tuvs draugs un kolēģis Saeimas deputāts Valērijs Agešins būs mūsu partijas mēra amata kandidāts Liepājā. Novēlēsim Valērijam panākumus realizēt “Saskaņas” Rīgas pieredzi Liepājā."

Portāls "liepājniekiem.lv" sazinājās ar iespējamo mēra kandidātu V. Agešinu, kurš apstiprināja, ka patiesi pretendēs uz Liepājas mēra krēslu. Turklāt tas notiek pēc viņa paša iniciatīvas.

Saeimas deputāts sarunā ar portālu "liepājniekiem.lv" skaidroja, ka uzrunājis partijas vadību, kā arī Liepājas nodaļas valdi un guvis apstiprinājumu savai iecerei startēt pašvaldību vēlēšanās.

Partijas "Saskaņa" deputāts norādījis, ka spert šādu soli viņu pamudinājuši divi argumenti. “Pirmkārt, Liepājas iedzīvotāju paustās problēmas. Sestdienās Liepājā pieņemu iedzīvotājus un lielākā daļa jautājumu ir nevis politiska rakstura, bet gan jautājumi par pašvaldības darbu. Otrkārt, mani pamudināja totālā izgāšanās un solījumu nepildīšana no Saskaņas ievēlēto deputātu puses," portālam norādījis V.Agešins.

"Saskaņas" deputāts arī nav slēpis, ka, lai pieņemtu šādu lēmumu viņam bijis nepieciešams ilgs pārdomu laiks. Jau tagad zināms, ka no partijas "Saskaņa" pašvaldību vēlēšanās Liepājā viņš sarakstā startēs ar pirmo numuru.

V.Agešins "liepājniekiem.lv" norādīja, ka gadījumā, ja nebūs šīs pilsētas mērs, tad domē esot gatavs strādāt arī vienkārši kā deputāts.

Svarīgākais