Vīķei Freibergai bažas par oligarhu risinājumiem, mēģinot gūt lielāku ietekmi

Šajās vēlēšanās oligarhi centīsies iegūt lielāku ietekmi nekā iepriekš, tādu viedokli intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "De facto" pauda bijusī Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

"Man šķiet, ka tas varētu būt pilnīgi skaidri viņu izvirzīts mērķis," teica bijusī valsts vadītāja.

Lūgta vērtēt LPP/LC un Tautas partijas tuvināšanos un uzņēmēju atbalstu, veidojot jauno kustību "Par labu Latviju", Vīķe-Freiberga atzina, ka tas ir jauns un interesants risinājums. Tomēr viņa pauda arī bažas, "vai zināmu uzņēmēju atbalsts zināmiem politiskajiem spēkiem nozīmē, ka viņiem šis atbalsts būs jāatmaksā kaut kad vēlāk ar tāda veida pretimnākšanu, kas izkropļos konkurenci - tad tas nebūs tik labi. Mēs esam tik dziļa krīzē tādēļ, ka mums vienmēr bijusi izkropļota konkurence absolūti brīvā tirgus vietā. Tā ir bijusi mūsu traģēdija."

Tāpēc šis būs ļoti svarīgas vēlēšanas, uzsvēra bijusī Valsts prezidente, atzīmējot arī vēlētāju atbildību.

Savukārt, runājot par "Meierovica biedrības" jeb tā dēvētās Sarmītes Ēlertes grupas ieilgušo slepenību attiecībā uz domubiedru vārdu atklāšanu, Vīķe-Freiberga norādīja: "Ja tie ir topošie politiķi, tad viņiem gan ir laiks nākt ārā un atvērt aizkaru, un nākt skatuves priekšā."

Bijusī valsts vadītāja gan arī atzina: ja cilvēks izsaka simpātijas vienam vai otram politiskajam spēkam, var dabūt asiņainu degunu.