Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Tautas partija aicina atbalstīt kredītņēmējus

Tautas partija (TP) aicina Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (JL) un finanšu ministru Einaru Repši (JL) nekavējoties pieņemt kredītņēmēju atbalsta programmu un iespējami ātri uzsākt tās īstenošanu.

"Tūkstošiem ģimeņu ir nonākušas neapskaužamā situācijā, baidoties zaudēt savu vienīgo mājokli. Valdība nevar izlikties to neredzam un nepamatoti ilgi kavēties izpildīt gan kredītņēmējiem, gan arī starptautiskajiem aizdevējiem iepriekš dotos solījumus," uzskata TP priekšsēdētāja vietnieks Edgars Zalāns.

Vienošanās, kuru ar starptautiskajiem aizdevējiem noslēdza premjers un finanšu ministrs, paredz līdz 31.martam izstrādāt programmu kredītņēmēju atbalstam ar mērķi novērst nekustamā īpašuma atsavināšanas gadījumus un radīt motivāciju bankām piedāvāt parādu atvieglojumus. Lai gan pie šī jautājuma tiek strādāts vairāk nekā gadu, finanšu ministrs kārtējo reizi ar savu rīcību apliecina, ka solījumi netiek pildīti un termiņi tiek kavēti.

Ja iepriekš šādam grūtībās nonākušo ģimeņu atbalstam nebija finansējuma, tad tagad tas ir pieejams no starptautiskā aizdevuma līdzekļiem un vairs nav pamata atlikt lielai iedzīvotāju daļai tik būtisku pasākumu īstenošanu, akcentē TP priekšsēdētāja vietnieks.