Eiropas Parlamenta Finanšu, ekonomikas un sociālās krīzes komitejas delegācija ierodas Latvijā

Šodien Latvijā trīs dienu darba vizītē ierodas Eiropas Parlamenta (EP) Finanšu, ekonomikas un sociālās krīzes komitejas (CRIS) delegācija. Šodien delegācija tiksies ar LR Ekonomikas ministrijas un Latvijas Bankas pārstāvjiem, kā arī Saeimas Eiropas lietu un Budžeta un finanšu komisiju deputātiem.

CRIS komiteja vizītes mērķis ir klātienē iepazīt un iegūt informāciju par situāciju Latvijā pēc 2008.gada ekonomiskās krīzes, izvērtētu tās ietekmi un sekas uz tautsaimniecību, lai iegūto pieredzi un izvērtējumu integrētu topošajos ES tiesību aktos. Delegācijas dalībnieki ir EP CRIS komitejas priekšsēdētājs Wolf Klinz (Vācija), EP deputāti Regina Bastos (Portugāle), Theodor Dumitru Stolojan (Rumānija), Pervenche Beres (Francija), Sven Giegold (Vācija), kā arī Latvijas EP deputāti Krišjānis Kariņš un Roberts Zīle.

Rīt EP delegācijai plānotas tikšanās ar finanšu ministru Einaru Repši, sociālajiem partneriem - Latvijas Darba devēju konfederāciju, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienību, kā arī Latvijas Komercbanku asociāciju un atsevišķu uzņēmumu pārstāvjiem. Vizītes noslēdzošajā dienā EP delegācijas pārstāvji tiksies ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski un labklājības ministru Uldi Auguli.

Svarīgākais