Ušakovs: Rīgu plūdi neapdraud

Rīgai šogad plūdi nedraud, - šorīt medijiem sacīja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

N. Ušakovs vairākkārt uzsvēra, ka visa šī ziema Rīgai bijusi kā forsmažors, tāpēc pilnībā apgalvot, ka Rīgu nekas neapdraud, arī nevarot.

Saistībā ar plūdiem ir bijušas vairākas mācības, lai saskaņotu atbildīgo dienestu darbību. "Tā izskatās, ka mācības bija un paliks tikai kā mācības," piebilda Ušakovs.

Lielāka problēma Rīgā ir ar lietus kanalizācijas sistēmām, kas nav remontētas kopš 1991.gada. Rīgas mērs uzsvēra, ka šogad sūkņu stacijas tiks saremontētas, nomainīti sūkņi.

Jau ziņots, ka šodien plkst.13 Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) kopā ar Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju Vadimu Baraņņiku dosies izbraukumā uz Ilūkstes ielas sūkņu staciju, kura nodrošina lietus ūdens kanalizācijas darbību plašā pilsētas teritorijā.

Šogad paredzēta šīs sūkņu stacijas rekonstrukcija, un informāciju par sūkņu stacijas pašreizējo stāvokli un plānotajiem darbiem sniegs Satiksmes departaments direktors Edgars Strods, aģentūru LETA informēja Ušakova preses sekretāre Anna Kononova.

Šodien amatpersonas plāno apskatīt arī pagājušajā gadā izremontēto sūkņu staciju Juglas ielā.

Svarīgākais