Pasaules Banka sola turpināt atbalstīt sociālās sfēras strukturālās reformas Latvijā

Briseles foruma laikā Latvijas prezidents Valdis Zatlers ticies ar Pasaules bankas prezidentu Robertu Zeliku, kurš izrādījis "lielu interesi par situāciju Latvijā" un paudis gatavību turpināt atbalstīt sociālās sfēras strukturālās reformas.

Kā aģentūru LETA informēja prezidenta preses pārstāvji, Zatlers pateicies Zelikam par Pasaules bankas nodrošināto ekspertīzi un rezultātu izvērtēšanu, kā arī finansiālo atbalstu veselības aprūpes un izglītības sistēmas reformas ieviešanā Latvijā.

Savukārt Pasaules bankas prezidents esot norādījis, ka Latvija varot būt piemērs citām valstīm un bijis īpaši ieinteresēts Latvijas divdesmit gadu reformu vešanas pieredzē, kas varētu būt noderīga Centrālāzijas valstīm.

Ņemot vērā pieaugošo interesi par Latvijas krīzes pārvarēšanas panākumiem salīdzinājumā ar Grieķijas centieniem, foruma diskusijas "Eiropas fiskālā krīze un eiro nākotne" laikā Zatlers pievērsies ne tikai Latvijas reformu īstenošanas pieredzei, bet skaidrojis Latvijas ekonomikas atveseļošanas plāna izpildes rezultātus.

Tā bija lieliska iespēja, satiekoties un diskutējot ar augsta līmeņa amatpersonām, ekonomistiem un mediju pārstāvjiem, parādīt, ka Latvijā tiek kontrolēta situācija, ir politiskā stabilitāte un noris ekonomikas atveseļošanās, uzskata prezidents.

Šodien Zatlers ticies arī ar NATO ģenerālsekretāru Andersu Fogu Rasmusenu. Sarunas laikā amatpersonas pārrunāja Latvijas dalību Afganistānas misijā. Valsts prezidents apliecinājis Latvijas turpmāko iesaisti šajā alianses operācijā. Savukārt ģenerālsekretārs augstu novērtējis Latvijas līdzdalību misijā, ņemot vērā Latvijas ekonomisko situāciju.

Tāpat Zatlers un Rasmusens atzinuši, ka ir aktīvi jāveicina NATO un Krievijas dialogs un sadarbība, lai uzlabotu globālo un reģionālo drošību.

Svarīgākais