Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Vešņakovs: Tiek indēta kopējā atmosfēra starp mūsu valstīm

© F64

Atsevišķi Latvijas mediji nodarbojas ar regulāru Krievijas demonizāciju, uzskata pašreizējais Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs.

Vēstniecībā notikušajā preses konferencē Vešņakovs, runājot par Latvijas un Krievijas attiecību uzlabošanu, kā arī ekonomisko saišu stiprināšanu, pievērsās arī mediju tēmai, paužot bažas, ka atsevišķi mediji nodarbojas ar Krievijas demonizāciju. Par to liecinot regulārās un ļoti negatīvās ziņas.

Vešņakovs arī norādīja, ka nākamo Krievijas vēstnieku Jevgeņiju Lukjanovu nepazīst, taču ar viņu tikšot runāts par sadarbību ar medijiem. Vēstnieks gan mierināja, ka Krievijas vēstniecība Rīgā līdz šim bijusi ļoti atvērta mediju jautājumiem un šajā jomā izmaiņas nenotikšot.

Jau iepriekš sarunā ar aģentūru LETA Vešņakovs norādīja, ka Latvijai ar Krieviju ir bijušas pozitīvas attiecības, taču pēc tam sekojušas sankcijas un Krievijas demonizācija, kuru dēļ attiecību rezultāti esot pavisam citi.

"Tiek negatīvi ietekmēta ne tikai ekonomiskā izaugsme, bet arī tiek indēta kopējā atmosfēra starp mūsu valstīm. Tāpēc mums ir jāatgriežas pie normālas sadarbības, kas mūsu valstīm ir vajadzīga," iepriekš klāstīja Vešņakovs.

Viņaprāt, darbības laikā pozitīvās attiecības starp abām valstīm noturēt nebija izdevies un "tagad izdzīvojam ne tuvu tās labākās attiecības, kādas mums vēsturiski bijušas".

"To ir rūgti apzināties, bet, manuprāt, te ir acīmredzami nepadarīts darbs no Latvijas puses," sacīja Vešņakovs, piebilstot, ka nepieciešams veidot dialogu, atjaunot attiecības, kas balstās savstarpējā pragmatismā un cieņā. Vešņakovs pauda, ka, janvārī tiekoties ar jauno vēstnieku, viņš aicinās pieturēties pie šāda kursa.