Dombrovskis: Budžets jāapstiprina Saeimai un valdībai, kura ar to strādās

Nākamā gada budžets ir jāpieņem pēc Saeimas vēlēšanām - tas jāiesniedz tai Saeimai un jāpieņem tiem ministriem, kuriem ar to būs jāstrādā, šodien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" norādīja premjers Valdis Dombrovskis (JL).

Politiķis uzsvēra, ka ir pret to, lai budžets tiktu iesniegts un pieņemts Saeimā pirms jaunās Saeimas vēlēšanām, jo tad tas tiks pieņemts priekšvēlēšanu gaisotnē. Līdz ar to nākamai valdībai tas varētu būt neizpildāms.

Viņš arī pastāstīja, ka šā gada budžets pirmajos divos mēnešos ir izpildījies 99,4% apmērā un šī brīža novērojumi liecinot, ka plāns būs izpildīts arī martā. Tas nozīmē, ka 1.ceturkšņa dati neliecina par papildus nepieciešamiem tēriņu mazināšanas pasākumiem, kā arī apliecina to, ka 2010.gada budžets ir veidots, ņemot vērā reālo situāciju.

Nākamgad budžeta konsolidācijai būs jāsasniedz 6% budžeta deficīts. Veidojot nākamā gada budžetu, tiek vērtēta šā gada budžeta izpilde. Atkarībā no tā, kā šogad pildīsies budžeta ieņēmumi, būs atkarīgs arī tas, cik lielā mērā budžeta konsolidāciju varēs panākt ar ekonomiskās izaugsmes rezultātiem, bet cik lielā mērā būs jāmazina un jāpārskata tēriņi.

Svarīgākais