Maizītis: politiskais spiediens uz ģenerālprokuroru "ir vēsture"

Jānis Maizītis, kurš izvirzīts ģenerālprokurora amatam uz trešo termiņu, akcentē - atklāts politiskais spiediens no politiķu vidus pieder divtūkstošo gadu sākumam un pēdējos gados ģenerālprokurors ne ar ko tādu nav saskāries. Taču kopumā, viņaprāt, tiesiskā valstī politiķu vēlme tikties tieši ar ģenerālprokurora amata kandidātu ir normāla parādība.

Tā J. Maizītis šorīt norādīja medijiem.

Ģenerālprokurora amata kandidāts klāstīja, ka šobrīd Saeimā ir atsevišķi politiķi, kuri nevēloties ar viņu tikties, taču jau ir pauduši atbalstu. "Arī tā ir pozīcija," sacīja Maizītis.

Tāpat J. Maizītis sacīja, ka tiesībsargājošajām iestādēm ir saspringts darba režīms priekšvēlēšanu laikā. Viņš pieļāva, ka pirms vēlēšanām varētu parādīties jaunas lietas, kas saistītas ar politiķiem. Viņš kolēģiem jau norādījis, - ja tādas lietas tiek vērtētas, tad tās nedrīkst atlikt uz ilgāku laiku, tuvojoties vēlēšanām.

"Politiķi dažbrīd zina viens par otru daudz vairāk informācijas nekā tiesībsargājošās iestādes, nereti tas tiek izmantots tieši priekšvēlēšanu laikā," piebilda ģenerālprokurors.

Jau ziņots, ka Augstākās tiesas priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs otrdien nosūtījis Saeimas priekšsēdētājam Gundaram Daudzem (ZZS) oficiālu paziņojumu, ka apstiprināšanai Latvijas ģenerālprokurora amatā izvirza līdzšinējo ģenerālprokuroru Maizīti.

Balsojums Saeimā par Maizīti varētu būt aprīlī.

J. Maizītis trešo reizi uz šo amatu būtu gatavs kandidēt tāpēc, lai neapstātos vairāki prokuratūras sāktie procesi. "Joprojām prokuratūra nodarbojas ar pietiekami daudzām smagām lietām, kuras nevar ne izmeklēt, ne atrisināt vienā dienā, vienā gadā. Tie ir ilgstoši procesi, un es uzskatu, ka es esmu šos procesus tomēr kā vadītājs virzījis un atbalstījis, un man ir svarīgi, lai nekas neapstātos," sacīja Maizītis.

Kā ziņots, Maizītis ģenerālprokurora amatā tika pārvēlēts 2005.gada 3.martā. Toreiz Saeima viņu apstiprināja ģenerālprokurora amatā ar pārliecinošu balsu vairākumu - par Maizīša atkārtotu ievēlēšanu balsoja 74, pret bija 17 deputāti, atturējās divi.

Pirmo reizi Maizīti Ģenerālprokuratūras vadītāja amatā Saeima uz pieciem gadiem apstiprināja 2000.gada maijā.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais