Āboltiņa: Maizīša ievēlēšana ģenerālprokurora amatā būs valsts tiesiskuma pārbaude

Partija Jaunais laiks (JL) atzinīgi vērtē pašreizējā ģenerālprokurora Jāņa Maizīša izvirzīšanu trešajam pilnvaru termiņam un uzsver, ka viņa apstiprināšana ģenerālprokurora amatā būs nozīmīgs solis tiesiskuma stiprināšanā valstī, kas veicinās sabiedrības uzticēšanos ģenerālprokuratūrai kopumā.

"Līdz šim Maizītis ģenerālprokurora amatā ir sevi pierādījis kā Latvijas tiesību aizsardzības sistēmas profesionāli ar labu reputāciju un stingru mugurkaulu. Viņš ir politiski neietekmējama persona, kuru nebaida ļoti nozīmīgu un apjomīgu apsūdzības procesu virzīšana, ko apliecina viņa laikā uzsāktie tiesu procesi. Maizīša autoritāte, nevainojamā reputācija un līdz šim Ģenerālprokuratūrā paveiktais ir veicinājis sabiedrības lielāku uzticēšanos šai iestādei un tiesu varai kopumā. Tieši šāds ģenerālprokurors mūsu valstij ir nepieciešams arī turpmāk," uzsver Solvita Āboltiņa, JL valdes priekšsēdētāja.

Viņa arī pauž cerību, ka arī citām Saeimas partijām būs līdzīgs skatījums un tās ar savu balsojumu atbalstīs Maizīša apstiprināšanu amatā, kas ļaus arī turpmāk nodrošināt Ģenerālprokuratūras kā neatkarīgas, tiesiskas un sabiedrībā cienītas iestādes darbu.

Latvijā

Latvijas Universitātes (LU) fonds saņēmis vienu miljonu eiro lielu ziedojumu no uzņēmuma "MikroTik" Eksakto zinātņu un tehnoloģijas fakultātes un Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultātes atbalstam, informē augstskola.

Svarīgākais