Izveido KNAB priekšnieka vērtēšanas komisiju

Ar Ministru prezidenta Valda Dombrovska (JL) rīkojumu ir izveidota komisija Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Normunda Vilnīša darbības un tās rezultātu novērtēšanai, liecina paziņojums oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Komisijas priekšsēdētājs būs Drošības policijas priekšnieks Jānis Reiniks.

Komisijā strādās Valsts kancelejas Personāla nodaļas vadītāja Vita Kisļicka, Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Sārts, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas valsts sekretāre Laimdota Straujuma, kā arī Valsts kancelejas Tiesību aktu redakcijas departamenta vadītāja Daina Vaivare.

LETA jau ziņoja, ka premjers Valdis Dombrovskis (JL) iepriekš atzinis, ka komisija Vilnīša darbības izvērtēšanai vērtēs arī viņa sievas lielās parādsaistības un to iespējamo ietekmi uz KNAB vadītāju.

Kā iepriekš ziņoja TV3 raidījums "Nekā personīga", pēc iecelšanas amatā KNAB vadītājs Normunds Vilnītis, deklarējot savu mantisko stāvokli, uzrādīja vairāk nekā 200 000 eiro (aptuveni 140 000 latu) lielas parādsaistības, bet ir noskaidrojis, ka vēl vismaz 10 reizes lielāki parādi ir Vilnīša dzīvesbiedrei.

Vilnītis par KNAB vadītāju tika apstiprināts pērn martā.

Svarīgākais