LPP/LC valde nesniedz skaidru atbildi par iespējamo iesaistīšanos valdībā [papildināta]

© Andrejs Strokins, f64

Partija LPP/LC šodien pēc valdes sēdes nesniedza skaidru atbildi par iespējamo iesaistīšanos valdībā.

Kā pēc sēdes norādīja LPP/LC priekšsēdētājs Ainārs Šlesers, lielā mērā to, kāds būs tālākais partijas lēmums, noteiks rīcības plāns nākamajiem sešiem mēnešiem, kuru partijas cer sagaidīt no premjera.

"Esam gatavi strādāt, taču premjeram ir jānāk ar rīcības plānu nākamajiem sešiem mēnešiem, ar skaidru redzējumu, kas tiek plānots," sacīja Šlesers. Viņš uzsvēra, ka partija šovakar nav runājusi par ministru amatiem un bez rīcības plāna negrasoties par tiem runāt. "Svarīgi ir runāt par būtību," uzsvēra Šlesers un norādīja, ka partiju interesējot arī valsts pārvaldes reformas īstenošana.

LPP/LC šodien izveidojusi sarunu grupu sarunām ar premjeru un "Jauno laiku", kurā bez Šlesera darbosies arī partijas ģenerālsekretārs un Saeimas frakcijas vadītājs.

Atbildot uz jautājumu, vai Šlesers varētu darboties valdībā, ja viņam tiktu piedāvāts, piemēram, satiksmes ministra amats, viņš norādīja: "Es neizslēdzu nevienu iespēju, tas būs atkarīgs no sarunām, bet pašlaik tās ir sākušās ne pārāk veiksmīgi. Viņš arī norādīja, ka partija gaida oficiālu premjera uzaicinājumu sākt sarunas.

Iepriekš Šlesers pauda neapmierinātību par līdzšinējo komunikāciju, jo līdz pat šim brīdim neesot saņemts oficiāls uzaicinājums piedalīties sarunās, bet ir notikusi komunikācija tikai starp tehniskiem darbiniekiem.

Šlesers pirms sarunu sākuma nevēlējās sīkāk skaidrot, vai LPP/LC piekritīs strādāt valdībā, vien norādīja: "mēs neesam ieinteresēti rīkoties destruktīvi, mēs neesam bijuši šai valdībā un mums pret to nav nekādu pienākumu, mums ir pienākums pret valsti".

Šlesers uzsvēra, ka viņu interesē premjera amats pēc Saeimas vēlēšanām, bet nākamos sešus mēnešus - kā panākt, lai valsts netiek novest līdz "kliņķim".

Šlesers informēja, ka jau trešdien notikšot sarunas ar "Saskaņas centru" (LPP/LC partneri), kurās abu partiju vadība apmainīsies ar informāciju par sarunām par iekļaušanos valdībā.

LETA jau ziņoja, ka pēc Tautas partijas aiziešanas no valdības pagājušajā nedēļā tika nolemts aicināt koalīcijā LPP/LC.