Ušakovs: No RSK mēģināts izkrāpt vairāk nekā miljonu latu

"RSK apdrošināšanas AS" (RSK) likvidēšanas procesā atklāts, ka ar mahinācijām un finanšu datu manipulācijām no uzņēmuma mēģināts izkrāpt vairāk nekā miljonu latu, šodien žurnālistus informēja Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC).

Materiāli par šo iespējamo krāpšanu šodien nosūtīti Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam.

Kā liecina informācija, ko sagatavoja RSK likvidators, laika posmā no 2008.gada līdz 2009.gada vidum ir tikuši būtiski sagrozīti sabiedrības finanšu rādītāji, lai slēptu patieso sabiedrības finansiālo stāvokli.

Ušakovs norādīja, ka šāda mēroga rīcība neesot bijusi iespējama bez toreizējās domes vadības zināšanas.

Rīgas mērs pastāstīja, ka likvidēšanas procesā bijis iespējams iegūt visu informāciju. "Pašvaldība zaudējusi vismaz miljonu latu," sacīja Ušakovs.

Kā ziņots, Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) ir apstiprinājusi RSK likvidācijas procesa plānu un devusi atļauju tā realizācijai. Saskaņā ar plānu RSK uzrunās citus tirgus dalībniekus par viņu ieinteresētību RSK portfeļu pārņemšanā. Atbilstoši FKTK apstiprinātajam likvidācijas procesa plānam RSK jau izsūtījusi vēstules citiem tirgus dalībniekiem, informējot par apdrošināšanas portfeļu pārņemšanas iespējām.

Ņemot vērā situāciju apdrošināšanas nozarē, RSK piesardzīgi vērtē tirgus dalībnieku iespējamo interesi par iespēju pārņemt apdrošināšanas portfeļus, jo īpaši tas attiecināms uz privātpersonu veselības apdrošināšanu, kas pašlaik ir zaudējumus nesoša.

Ja citi tirgus dalībnieki neizrādīs interesi par apdrošināšanas portfeļu pārņemšanu, RSK vērtēs turpmāko rīcību, lai veiksmīgi realizētu pašlikvidācijas procesu, ņemot vērā apdrošināšanas ņēmēju intereses. Uzņēmuma interesēs ir īstenot likvidācijas procesu iespējami saudzīgākā un klientiem optimālākā veidā.

Svarīgākais