Bērziņš: Pretrunas "Vienotību" plosa gabalos

© f64

Partiju apvienību "Vienotība" šķeļ tās iekšējās pretrunas, kas šo veidojumu plosa gabalos, - šodien intervijā "Neatkarīgajai norāda LPP/LC politiķis, bijušais Rīgas mērs un bijušais premjers Andris Bērziņš.

"Šīs vienības ietekme gan pagaidām ir stipri pārspīlēta, jo reālas vienotības tajās aprindās nav - kaut vai tikai par imigrācijas likuma problēmu mēs redzējām, ka "Vienotībā" iekšā plosās milzu pretrunas, kas plosa to gabalos. Domāju, ka tā būs katru reizi, kad būs jābalso par kādiem nopietniem jautājumiem, par kuriem bez populisma būs jāizšķiras," intervijā stāsta Bērziņš.

Viņš apvienības veidošanos salīdzināja ar mēģinājumu salīmēt sasistu vāzi tā, lai "tā izskatās kā jauna meitene". "Šī Vienotība radās no tā, ka no "Jaunā laika" atšķēlās Sandra Kalniete un nosaucās par Pilsonisko savienību. Tagad šo vāzi atkal līmē kopā, bet līmētājiem ir vēl sarežģītāk nekā iepriekš. Jo atlūzas apkārt mētājas visādas - dažādas pēc krāsas un dažādas pēc ornamentiem. Ideoloģija nav skaidra, un tā arī būs kaut kā jāparāda. Jo kas tad tur citādi iznāk no šīs vāzes? Mani māc šaubas, ka nekas nopietns tur nesanāk," uzskata Bērziņš.

Pilnu interviju ar Andri Bērziņu lasiet šodienas "Neatkarīgajā"

Latvijā

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa amatpersonas meklē bezvēsts prombūtnē esošo 1953.gadā dzimušo Elenu Fedorovu, kura vakar, 19.septembrī ap pulksten 12.00 izgāja no savas dzīvesvietas Liepājā, Siļķu ielā un līdz šim brīdim viņas atrašanās vieta nav zināma.

Svarīgākais