Eiropas Parlamentā pauž atbalstu Valdim Dombrovskim

Par spīti tam, ka Latvijas valdība piedzīvojusi kārtējo nestabilitātes brīdi, Eiropas Parlamentā tiek pausts atbalsts Valda Dombrovska vadītajai valdībai, informē Eiropas Parlamenta Eiropas Tautas partijas grupas Latvijas preses un komunikācijas padomnieks Ģirts Salmgriezis.

EP deputāte Sandra Kalniete uzsver, ka vairāki Eiropas politiķi viņai pēdējo dienu laikā pauduši bažas par situāciju Latvijā un valdības stabilitāti. Viņiem ir skaidrs, ka Tautas partija izvairās no grūtākajiem lēmumiem un grib izvairīties no savas atbildības par sastrādāto.

"Dombrovska darbu Eiropā vērtē ļoti augstu. Tieši viņš vieš uzticību tam, ka Latvija var! Eiropas Tautas partijas grupas deputāti Tautas partijas rīcību uzskata par nožēlojamu," saka S. Kalniete.

"Tautas partijas rīcība rada apdraudējumu mūsu valsts ekonomikas atlabšanai. Ārzemēs Latvijas stabilitāti vērtē pēc norisēm gan ekonomikā, gan politikā. "Mēs nevarēsim piesaistīt investīcijas, ja būsim politiski nestabila valsts,"uzsver EP deputāts Krišjānis Kariņš.

Savukart, deputāte Inese Vaidere norāda, ka valdība Valda Dombrovska vadībā, pateicoties konsekvencei un neuzkrītošam, bet rūpīgam darbam, ir iemantojusi autoritāti gan Latvijā, gan ārvalstīs. Tas ir ļoti pozitīvi vērtējams fakts, jo Dombrovska valdībai bija jānovērš Tautas partijas premjera Aigara Kalvīša bezatbildīgi pieļautās kļūdas. "Acīmredzot, šie panākumi un sabiedrības pozitīvais novērtējums Tautas partijai ir licis izšķirties par šo bezatbildīgo soli tā vietā, lai palīdzētu valstij izkļūt no krīzes. Uzskatu, ka patlaban Latvijai ir nepieciešama tieši politisko spēku konsolidācija. Tautas partija ir izvēlējusies kritizēt valdību pirms Saeimas vēlēšanām, un šāda rīcība tikai liecina, ka Tautas partijai Latvijas liktenis ir vienaldzīgs," pārliecināta I. Vaidere.

Starptautiskā sabiedrība rēķinās, ka arī turpmāk Latvijas valdību vadīs Valdis Dombrovskis. Vakar arī Eiropas Tautas partija izplatījusi preses paziņojumu, ka marta nogalē Briselē notiks šī ietekmīgākā Eiropas politiskā spēka sanāksme, kurā aicināts piedalīties Valdis Dombrovskis, Francijas prezidents Nikolā Sarkozī, Vācijas kancelere Angela Merkele un citi Eiropas valstu vadītāji.

Nesen arī Jaunā laika kongresā Eiropas Tautas partijas līderis Džozefs Dauls uzsvēra, ka Valdis Dombrovskis kopā ar saviem kolēģiem Latvijas valdībā spēja novērst valsts bankrotu un rast risinājumus turpmākajai nākotnei. Viņš arī pauda atbalstu Valdim Dombrovskim kā premjerministram pēc nākamajām Saeimas vēlēšanām.

Latvijā

Latvijā, no 1. jūlija stājušies spēkā grozījumi Dabas resursu nodokļa likumā, paredzot, ka par vienu kilogramu tirgū laisto tekstilizstrādājumu turpmāk piemēros dabas resursu nodokli (DRN) 0,5 eiro apmērā.

Svarīgākais