Ministrija lūgs VI izvērtēt iestādē īstenotos pretkorupcijas pasākumus

© Mārtiņš Zilgalvis, F64 Photo Agency

Saistībā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) sākto kriminālprocesu par iespējamām nelikumībām Jūrmalā Veselības ministrija (VM) lūgs Veselības inspekciju (VI) izvērtēt iestādē īstenotos pretkorupcijas pasākumus, aģentūrai LETA pastāstīja VM pārstāvis Oskars Šneiders.

KNAB ir sācis kriminālprocesu par iespējamām nelikumībām Jūrmalā, kurās iesaistītas arī VI amatpersonas. Process sākts septembra beigās par VI un Jūrmalas pilsētas amatpersonu labvēlīgu lēmumu pieņemšanu, dokumentu viltošanu un amatpersonu piekukuļošanu. Šajā kriminālprocesā iesaistītas septiņas personas.

Kā aģentūrai LETA norādīja VI vadītāja Aija Mežsarga, KNAB 6.oktobrī saistībā ar kādu 2015.gada atzinumu par Jūrmalā esoša būvobjekta gatavību ekspluatācijai pratinājis divus inspekcijas Higiēnas novērtēšanas un monitoringa nodaļas darbiniekus. Tikuši izņemti arī dokumenti.

Kā norādīja Šneiders, ministrijas rīcībā ir informācija par pašu faktu, ka KNAB uzsācis kriminālprocesu. Līdz ar to VM lūgs inspekcijai izvērtēt iestādē īstenotos pretkorupcijas pasākumus, izvērtēt, vai tie ir pietiekami, kā arī informēt ministriju par turpmāko rīcību korupcijas risku mazināšanai.

Svarīgākais