Segliņš atjaunos deputāta mandātu

No Tautas partijas (TP) ministriem, kuri šodien nolēma uzteikt darbu valdībā, darbā parlamentā atgriezīsies tieslietu ministrs Mareks Segliņš, kuram vienīgajam no pieciem TP ministriem ir Saeimas deputāta mandāts.

Segliņš apstiprinājis, ka atjaunos deputāta mandātu, kuru viņš ir nolicis uz ministra pienākumu pildīšanas laiku. Atgriežoties Saeimā Segliņam, deputāta mandātu zaudēs Valdis Ģīlis, kurš pildīja deputāta pienākumus uz laiku, kamēr Segliņš strādāja valdībā.

Saskaņā ar likumu ministram, aizejot no valdības, nepienākas kompensācija, ja viņš atjauno savu mandātu Saeimā.

Kā ziņots, TP šodien Saeimas frakcijas un valdes kopsēdē nolēma pamest Valda Dombrovska (JL) vadīto valdību, pēc sanāksmes paziņoja TP līderis Andris Šķēle.

Kā pastāstīja Šķēle, tagad visi TP ministri premjeram iesniegs demisijas rakstus.

TP nolēmusi aiziet no valdības, taču nerosinās un neatbalstīs Dombrovska valdības demisiju, teica Šķēle. "Nākamajā valdības sēdē mūsu ministri vairs nepiedalīsies. Mēs pieņēmām lēmumu aiziet, jo nesaņēmām premjera atbildi ne uz vienu no punktiem pēc būtības," sacīja TP līderis.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais