Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

JL aicinās valdībā LPP/LC

Partija "Jaunais laiks" (JL) nolēmusi aicināt uz sarunām opozīcijā esošo partiju LPP/LC, žurnālistus informēja JL priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Viņa arī informēja, ka, visticamāk, vakantajos ministru amatos tiks aicināti jauni kandidāti, nevis viņu pienākumi uzticēti jau esošajiem ministriem.

"Mēs labprāt LPP/LC aicinātu valdībā," sacīja Āboltiņa.

LPP/LC valdes sēdē Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš žurnālistiem sacīja, ka partijas valde pirmdien sēdē izskatīs izveidojušos politisko situāciju, taču valstiskos jautājumos LPP/LC "vienmēr atbalsta valdību". Bērziņš arī skaidroja, ka LPP/LC tuvināšanās ar Tautas partiju (TP) notiek tikai par apvienības veidošanu, nevis kopīgu tālāku rīcību.

TP Saeimas frakcijas vadītāja Vineta Muižniece aģentūrai LETA atzina, ka, ja būs labi ministru amatu kandidāti, TP tos varētu atbalstīt, balsojot Saeimā "par". Savukārt Āboltiņa informēja, ka, visticamāk, tiks likvidēts reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra amats.

Kā ziņots, TP šodien Saeimas frakcijas un valdes kopsēdē nolēmusi pamest Valda Dombrovska (JL) vadīto valdību, šodien pēc sanāksmes paziņoja TP līderis Andris Šķēle.

TP nolēmusi aiziet no valdības, taču nerosinās un neatbalstīs Dombrovska valdības demisiju, teica Šķēle. "Nākamajā valdības sēdē mūsu ministri vairs nepiedalīsies. Mēs pieņēmām lēmumu aiziet, jo nesaņēmām premjera atbildi ne uz vienu no punktiem pēc būtības," sacīja TP līderis.

Partijas priekšsēdētājs apgalvoja, ka partija gribot uzņemties atbildību un aizstāvēt vērtības, kuras tai ir svarīgas, tāpēc tā turpinās strādāt opozīcijā un cer, ka atsevišķos jautājumos atbalstīs arī citas partijas.

Šāds lēmums seko Dombrovska paziņojumam atteikt TP divpusējas vienošanās slēgšanu, aicinot vienoti strādāt koalīcijā, lai izvērtētu priekšlikumus valsts ekonomiskās situācijas uzlabošanai.