ES ministri diskutē par pašvaldību lomu valsts ekonomiskās attīstības veicināšanai

Spānijā 16. un 17.martā notiek Eiropas Savienības (ES) par reģionālo attīstību atbildīgo ministru neformālajā sanāksme, kurā tiek diskutēts par pašvaldību lomu valsts ekonomiskās attīstības veicināšanai.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns, kurš pārstāvot Latviju arī piedalās šajā sanāksmē, ir pārliecināts, ka pašvaldībām ir nozīmīga loma ekonomiskās krīzes pārvarēšanā, gan sniedzot sociālo atbalstu iedzīvotājiem, gan nodrošinot optimālākos risinājumus ekonomiskās izaugsmes atjaunošanai, sekmējot uzņēmējdarbības aktivitāti.

Savā uzrunā ES ministru sanāksmē E.Zalāns akcentēja citu valstu pieredzi, norādot, ka pašreizējo tirgus ekonomikas lejupslīdes posmu daudz labāk pārdzīvo tās valstis, kurās ir augstāka pašvaldību autonomijas pakāpe.

ES valstu ministri diskutēs par arī par ES fondu atbalstu reģionu izaugsmes veicināšanai, kā arī par labu pārvaldību, nosakot skaidru kompetenču sadalījumu starp pārvaldes līmeņiem.

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais