Brigmanis: TP uzvedas kā vista pirms perēšanas

Tautas partija (TP) uzvedas kā vista pirms perēšanas, šodien intervijā Latvijas Radio teica ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

TP nostāja attiecībā uz valdības turpmāko darbu, esot kā vistai, kas taisās uz perēšanu - ir saliktas olas un vista cenšas iegrozīties. Politiķis pauda cerību, ka tiks izperēts kaut kas labs, taču var gadīties ka nekas nesanāks.

Viņš uzsvēra, ka TP aiziešana no valdība nenozīmē, valdības maiņu. ZZS turpinās strādāt mazākuma valdībā. Brigmanis norādīja, ka nevajag baidīties no mazākuma valdībām. Viņaprāt, galvenais, lai tajā strādātu domu biedri un lai no kāda nesekotu dunča dūriens mugurā.

"Mēs stingri atbalstam šo valdību," uzsvēra Brigmanis, piebilstot, ja ZZS pārtrauks atbalstīt šo valdību, tā kritīs.

Kā ziņots, TP, iepriekš tiekoties ar premjeru Valdi Dombrovski (JL), piedāvājusi slēgt divpusēju vienošanos par darbiem, kas jāveic, lai nodrošinātu Latvijas ekonomikas izaugsmi, starptautisko saistību izpildi, prognozējamu finanšu un nodokļu sistēmu un īstenotu pasākumus valsts pārvaldes uzlabošanai.

Dombrovskis pēc tikšanās uzsvēra, ka par visiem priekšlikumiem ir jādiskutē valdību veidojošo partiju sadarbības padomē un nekādas separātas vienošanās slēgt nav iespējams.

TP iztiektos priekšlikumus šodien 15.martā, vērtēs sadarbības padome, liecina sēdes darba kārtība. Pirms koalīcijas padomes uz atsevišķām sanāksmēm sanāks valdību veidojošās partijas, lai izvērtētu TP priekšlikumus.

TP līdera Andra Šķēles preses sekretārs Romāns Meļņiks uzsvēra, ka TP gaida 17.martu, kad premjeras solījis nākt klajā ar paziņojumu par TP izteiktajiem piedāvājumiem.

TP piedāvājums paredz četras apņemšanās - līdz 2011.gadam nepaaugstināt nodokļus, līdz 1.septembrim Saeimā iesniegt nākamā gada valsts budžetu, sākt darbu pie sabiedriskā līguma ar sociālajiem partneriem un līdz maijam iesniegt likumprojektus par ministriju skaita samazināšanu.

Latvijā

Sabiedrisko mediju ombuds Edmunds Apsalons nekonstatē sabiedrisko mediju redakcionālo vadlīniju pārkāpumus "Lsm.lv" rakstā ""Krieveļi" un "latišņa" sociālajos tīklos. Kāpēc par naida izraisīšanu nesoda?", liecina Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) mājaslapā publicētais atzinums.

Svarīgākais