ZZS par premjera amata kandidātu lems vasarā

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) vasarā lems par savu premjera amata kandidātu, šodien intervijā Latvijas Radio teica ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

Politiķis skaidroja, ka apvienības biedri izraudzīsies savus kandidātus, un tad kopīgi izlems, kurš no tiem būs piemērotākais.

Brigmanis norādīja, ka ZZS nav izteiktas neapmierinātības ar Ventspils domes priekšsēdētāju Aivaru Lembergu. Ap apvienību spietojot dažādi aģenti, kuriem nepatīk, ka ZSS atbalsta Valda Dombrovska (JL) valdību.

"Tie pat nav mūsu biedri, bet apkārt klejojoši aģenti", skaidroja Brigmanis.

Iepriekš Brigmanis ir paudis, ka Lembergs pēc sava kalibra un zināšanām un svaru līmeņa varētu būt līdzvērtīgs Andrim Šķēlem (TP) un Aināram Šleseram (LPP/LC), ''diez vai tur līdzvērtīgs šiem smagsvariem var būt kāds cita kaluma vīrs".

Savukārt Lembergs intervijā aģentūrai LETA iepriekš teica, ka nav vēl pieņēmis lēmumu par startu Saeimas vēlēšanās. Ventspils domes priekšsēdētājs sevi vairāk redz kā iespējamu premjera amata kandidātu, nevis vienu no kādā vēlēšanu sarakstā iekļautiem kandidātiem.

Kā intervijā aģentūrai LETA uzsvēra Lembergs, viņš vēl nav formulējis savu pozīciju un gala lēmums būšot jāpieņem līdz 1.augustam, kad beigsies sarakstu iesniegšanas termiņš. Politiķis apliecināja, ka apsver iespēju rudenī startēt lielajā politikā, tomēr patlaban esot vairāki negatīvi faktori, kas viņu bremzējot pieņemt pozitīvu lēmumu.

"Mana politiskā opozīcija, un tā pirmkārt ir "Sorosa politiskā apvienība ar Ēlerti priekšgalā", kura pievienojas "Jeģinstvai". (...) Viņi veidos milzu kampaņu, izmantos savā propagandā, ka tādā veidā es gribu iegūt deputāta imunitāti, kaut gan mani tā neinteresē, man būs grūti aizstāvēties," teica Lembergs.

Politiķis uzsvēra, ka Ventspils pašvaldībā strādā jau 22 gadus un, lai "bristu Vislatvijas politiskajā purvā", jēga to darīt esot tikai tad, ja ir pamatota cerība te ko būtiski pamainīt par labu.

"Mans raksturs un organizatora spējas, zināma prasme pieiet jautājumiem kompleksi, spēja noteikt augstus, grūti sasniedzamus mērķus un tos sasniegt, veidot spēcīgu mērķu sasniegšanai nepieciešamo komandu - tās vairāk ir noderīgas izpildvarā, nevis likumdevējvarā, kur darbs ir gana akadēmisks. Protams, ja jāizvēlas no šiem diviem virzieniem, lielāka jēga no manis būtu izpildvarā, nevis likumdevējvarā," norādīja Lembergs.

Lemberga pārstāvētajai "Latvijai un Ventspilij" un ZZS ir bijušas diskusija par sadarbību nākamās Saeimas ciklā, tomēr iespējamai atrašanās premjera amata pozīcijā esot vairāki ļoti diskutabli jautājumi, kuri pirms četriem gadiem nav bijuši.

Latvijā

Sabiedrisko mediju ombuds Edmunds Apsalons nekonstatē sabiedrisko mediju redakcionālo vadlīniju pārkāpumus "Lsm.lv" rakstā ""Krieveļi" un "latišņa" sociālajos tīklos. Kāpēc par naida izraisīšanu nesoda?", liecina Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) mājaslapā publicētais atzinums.

Svarīgākais