Koalīcijas partijas neatbalsta TP ideju par divpusēja līguma slēgšanu ar premjeru

Valdību veidojošās partijas neatbalsta Tautas partijas (TP) ierosinājumu slēgt divpusēju līgumu ar premjeru Valdi Dombrovski (JL).

"Tas ir pieteikums uz opozīciju," uzskata apvienības "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK frakcijas vadītājs Māris Grīnblats, kurš izteicās, ka jau ir koalīcijas līgums, un pauda neizpratni, kādēļ TP vajadzētu slēgt divpusēju vienošanos ar Dombrovski.

Vērtējot TP sagatavoto projektu par līguma slēgšanu ar sociālajiem partneriem, Grīnblats atzina, ka dokuments prasītu rūpīgāku izpēti un nekādā gadījumā nevar teikt, ka tas ir zemē metams.

Grīnblats arī atzina, ka Saeimas kuluāros ir dzirdējis runas, ka TP vēlas pāriet opozīcijā "un par viņu patiesajiem nolūkiem zina tikai viņi paši".

"Tik dziļi personiskās lietās mēs negribētu iejaukties," sacīja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis, komentējot TP ierosinājumu slēgt divpusēju līgumu ar premjeru. Brigmanis arī uzsvēra, ka valdības frakcijām ir koalīcijas līgums.

"Pilsoniskās savienības" (PS) frakcijas vadītāja Anna Seile sacīja: "Mēs nejūtamies sliktāki par Šķēli." Seile vēl nebija iepazinusies ar Šķēles piedāvājumu, kuru frakcijas deputāti iecerējuši analizēt pirmdien.

Kā ziņots, TP šodien, tiekoties ar premjeru Valdi Dombrovski (JL), piedāvājusi slēgt divpusēju vienošanos par darbiem, kas jāveic, lai nodrošinātu Latvijas ekonomikas izaugsmi, starptautisko saistību izpildi, prognozējumu finanšu un nodokļu sistēmu un īstenotu pasākumus valsts pārvaldes uzlabošanai.

Dombrovskis pēc tikšanās uzsvēra, ka par visiem priekšlikumiem ir jādiskutē valdību veidojošo partiju sadarbības padomē un nekādas separātas vienošanās slēgt nav iespējams.

TP piedāvājums paredz četras apņemšanās - līdz 2011.gadam nepaaugstināt nodokļus, līdz 1.septembrim Saeimā iesniegt nākamā gada valsts budžetu, sākt darbu pie sabiedriskā līguma ar sociālajiem partneriem un līdz maijam iesniegt likumprojektus par ministriju skaita samazināšanu.