Munkevics saglabā Jūrmalas mēra amatu

Jūrmalas domes deputāti šodien pēc opozīcijas ierosinājuma sasauktajā ārkārtas sēdē nolēma atstāt amatā kūrortpilsētas mēru Raimondu Munkevicu ("Jūrmala - mūsu mājas").

Par Munkevica atbrīvošanu no amata balsoja seši deputāti, bet pret bija astoņi deputāti. Sēdē nepiedalījās deputāts Romualds Ražuks.

Kā aģentūru LETA informēja Jūrmalas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Inese Auniņa, šo pēcpusdien seši pilsētas domes deputāti parakstījuši iesniegumu domes priekšsēdētājam sasaukt domes ārkārtas sēdi, tās darba kārtībā iekļaujot jautājumu par Munkevica atbrīvošanu no ieņemamā amata.

Reaģējot uz saņemto iesniegumu, Munkevics šodien izsludināja domes sēdi.

Domes priekšsēdētājs uzskata, ka katram domes deputātam ir pilnīga rīcības brīvība savu pienākumu pildīšanai izmantot visus likumā atļautos līdzekļus.

Tomēr būtu mērķtiecīgāk, ja no šo līdzekļu izmantošanas būtu kāds labums arī pilsētas iedzīvotājiem. Bezmērķīga un nelietderīga laika, spēku un resursu tērēšana noteikti nedod labumu pašvaldībai un liek uzdot pamatotu jautājumu - vai opozīcijas deputāti patiešām grib strādāt? Ja atbilde ir noliedzoša, par ko liecina arī sagatavotais iesniegums, tad lielāks ieguvums būtu citu cilvēka nākšana to deputātu vietā, kuri acīmredzot savas darbaspējas jau ir izsmēluši, norāda Munkevics.

Parakstus par Munkevica atbrīvošanu no amata iesnieguši Juris Visockis (JL), Iveta Blaua (JL), Zigurds Starks (TP), Aigars Tampe (TB/LNNK) Arnis Ābelītis ("Tev, Jūrmalai") un Māris Dzenītis.

Kā aģentūrai LETA skaidroja Dzenītis, parakstu iesniegšanas iemesls ir Munkevica vadības stils, kas esot "vienpersonisks un autoritārs", kā arī "Munkevica veiktā atlaišanas kompensācijas piešķiršana sev pašam".

Jūrmalas domē kopā ir 15 deputāti. Klātesot visiem deputātiem, domes priekšsēdētāja atbrīvošanai no amata nepieciešamas vismaz astoņas deputātu balsis.

Munkevics par Jūrmalas domes priekšsēdētāju tika ievēlēts pagājušā gada 16.jūlijā. Par Munkevicu nobalsoja desmit domes deputāti.

Munkevics jau bija Jūrmalas domes priekšsēdētājs no 2006.gada septembra līdz 2008.gada oktobrim.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Munkevics dzimis 1962.gadā. 2000.gadā viņš Rīgas Tehniskajā universitātē ieguvis bakalaura grādu būvzinātnē un 2003.gadā - inženierzinātņu maģistra grādu siltuma, gāzes, ūdens inženiersistēmu jomā.

Munkevics bijis SIA "Jūrmalas namsaimnieks" valdes priekšsēdētājs.

Munkevics 2004.gadā kļuva par SIA "Jūrmalas namsaimnieks" valdes priekšsēdētāju. No šī amata viņu 2006.gada februārī atlaida toreizējā Jūrmalas domes priekšsēdētāja Inese Aizstrauta saistībā ar iespējamām nelikumīgām darbībām uzņēmumā.

Munkevics iepriekš darbojies partijas "Jaunais laiks" Jūrmalas nodaļā, bet 2004.gada novembrī viņš ievēlēts par jaundibinātās politiskās organizācijas "Jūrmala - mūsu mājas" priekšsēdētāju.

Domes priekšsēdētājs bijis arī Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas Mājokļu attīstības konsultatīvās padomes priekšsēdētājs, kā arī Latvijas Namu pārvaldītāju un apsaimniekotāju asociācijas prezidents.

Latvijā

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa amatpersonas meklē bezvēsts prombūtnē esošo 1953.gadā dzimušo Elenu Fedorovu, kura vakar, 19.septembrī ap pulksten 12.00 izgāja no savas dzīvesvietas Liepājā, Siļķu ielā un līdz šim brīdim viņas atrašanās vieta nav zināma.

Svarīgākais