KNAB priekšnieks Vilnītis par gada laikā paveikto gatavs atskaitīties nākamnedēļ

Šodien aprit gads, kopš Saeima Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amatā iecēla Normundu Vilnīti.

Kā aģentūrai LETA šodien sacīja Vilnītis, par gada laikā paveikto un arī nepaveikto, bet iecerēto viņš gatavs atskaitīties nākamnedēļ, 15.martā, kad KNAB jaunajās biroja telpās paredzēta arī Saeimas Nacionālās drošības komisijas izbraukuma sēde. Pēc komisijas sēdes Vilnītis gatavs tikties ar žurnālistiem.

Kā liecina aģentūras LETA arhīva materiāli, gada laikā KNAB ir paveikts gana daudz, bet pēdējā laikā Vilnītis saņem pārmetumus par sievai piederoša uzņēmuma parādsaistībām. Tiek norādīts, ka šie parādi var ietekmēt Vilnīša objektivitāti un neatkarību, pildot savus amata pienākumus. Vilnītis šādus pārmetumus noraida un uzskata, ka kāds vēlas panākt viņa aiziešanu no biroja vadītāja amata.

Tikmēr gada laikā KNAB darbinieki ir veikuši kratīšanas dažādās valsts iestādēs un aizturējuši virkni negodīgu amatpersonu, piemēram, Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā. Tāpat no Saeimas puses ir saņemti atzinīgi vārdi par KNAB veiktajām strukturālajām izmaiņām, kas notikušas tieši Vilnīša vadīšanas laikā.

Iepriekšējais KNAB priekšnieks Aleksejs Loskutovs no amata tika atbrīvots ar Saeimas balsojumu 2008.gada 29.jūnijā.

Svarīgākais