Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Tikušies Lembergs, Šlesers un Šķēle

Ventspils mērs Aivars Lembergs, Tautas partijas līderis Andris Šķēle un LPP/LC līderis Ainārs Šlesers, par kuru iespējamām kopīgām sarunām jau kādu laiku runāja politikas aizkulisēs, esot tikušies šonedēļ, nra.lv apliecināja A.Lembergs.

Pēc A.Lemberga teiktā galvenokārt pārrunāti ekonomiski jautājumi – nodokļu politika tūrisma un zemkopības nozarē, kā atdzīvināt kreditēšanās tirgu Latvijā, ko darīt ar tiem nekustamajiem īpašumiem, kas šobrīd pieder bankām un nenonāk tirgū. Tur pēc A.Lemberga teiktā ir iesaldēti miljardi, jo tie ir īpašumi, ko pazaudējuši kredītņēmēji, bet bankas tos glabājot un nelaiž tirgū pārdošanai. Tāpat esot pārrunāti bezdarba jautājumi.

A.Lembergs arī atzina, ka ar A.Šleseru bijusi domu apmaiņa par ostas policiju, ko plānots ieviest Rīgas Brīvostā. Pēc A.Lemberga domām tas neesot pareizi, jo tas izmaksājot vairāk kā piecus miljonus latu gadā.

Šī esot bijusi pirmā trīs kungu kopīga trīspusējā tikšanās, sacīja A.Lembergs. Vai būšot vēl kāda, viņš nevarēja pateikt. Par kādu konkrētu rīcības plānu politiķi gan neesot vienojušies un vairāk izzinājuši viens otra nostāju dažādos jautājumos.

Savukārt A. Šķēle vēlējies abus politiķus iepazīstināt ar TP piedāvāto neatliekamās rīcības plānu. Viņš pauda gandarījumu, ka ar Šleseru viņam viedoklis pilnībā saskanot, taču ar Lembergu, "šķiet, ka nē". "Mūsu viedokļi ir pietiekami atšķirīgi," sacīja Šķēle.