Dombrovska un TP tikšanās notiks pēcpusdienā

Šo pēcpusdien notiks premjera Valda Dombrovska (JL) un Tautas partijas (TP) tikšanās.

Abu partiju pārstāvji aģentūru LETA informēja, ka tikšanās paredzēta plkst.16 TP birojā.

LETA jau ziņoja, ka TP vakar pieprasīja neatliekamu tikšanos ar premjeru, lai pārrunātu valstī neatliekami risināmos jautājumus, pēc TP sanāksmes žurnālistiem pastāstīja TP līderis Andris Šķēle.

TP pieprasīja šādu tikšanos saskaņā ar koalīcijas līgumu, kas paredz, ka šāda tikšanās jānodrošina 48 stundu laikā. TP tikšanās laikā vēlas apspriest kopēju neatliekamu rīcību Latvijas tautsaimniecībai būtiskos jautājumos.

TP priekšsēdētājs norādīja, ka grib zināt Dombrovska viedokli un tā būs viņa izšķiršanās par ekonomiskās situācijas uzlabošanu. Savus priekšlikumus Latvijas ekonomikas situācijas uzlabošanai Šķēle gan joprojām neatklāja, solot tos vispirms izklāstīt premjeram.

"Politisko stabilitāti mēs garantējam. Mums nav sliktu nodomu pret Dombrovski," teica Šķēle, "mēs esam pārliecināti, ka premjers alkst tikties ar TP."

Dombrovska preses pārstāve Līga Krapāne aģentūrai LETA vakar sacīja, ka premjeram pašlaik neesot zināms Šķēles izstrādātā piedāvājuma saturs, tāpēc Dombrovskis nevarot sniegt tā vērtējumu.

Savukārt JL līdere Solvita Āboltiņa aģentūrai LETA izteicās, ka TP var uzstādīt ultimātus "sievasmātes virtuvē", bet ne politikas procesā. "TP spēlē klaunādi," uzskata Āboltiņa.