Turpinās vērtēt valsts funkciju optimizēšanas iespējas

Šodien Ministru kabinetā norisināsies valsts funkciju optimizēšanas komisijas sēde. Iecerētsi izskatīt funkciju audita starpziņojumu par uzņēmējus kontrolējošām institūcijām un izglītības iestādes kontrolējošām institūcijām.

Funkciju audita komisija ir izveidota ar mērķi veicināt labas pārvaldības principu ieviešanu valsts pārvaldē un uzlabot valsts pārvaldes darbības efektivitāti, sniedzot atbalstu valdības lēmumu sagatavošanā un ieviešanā. Funkciju audita komisiju vada Valsts kancelejas direktore Gunta Veismane. Komisijā darbojas vairāku ministriju valsts sekretāri, sociālie partneri un nevalstiskās organizācijas, Valsts prezidenta un Saeimas pārstāvji.

LETA jau ziņoja, ka darbā pie valsts funkciju optimizēšanas tiek rosināts centralizēt valsts pārvaldē esošā autoparka uzturēšanas, informācijas tehnoloģiju un grāmatvedības nodrošināšanas funkcijas.

Pagājušajā nedēļā funkciju audita komisijas sēdē tika izvērtēti starpziņojumi sāktajos auditos šādās jomās: iestāžu atbalsta funkcijās un iestāžu informācijas tehnoloģiju un sistēmu uzturēšanas funkcijās.

Starpziņojums parāda, ka visvairāk slodzes ir iesaistītas grāmatvedības - 858 slodzes, informācijas tehnoloģiju atbalsta - 762 slodzes, personāla vadības - 468 slodzes un autoparka uzturēšanas - 439 slodzes funkcijas nodrošināšanā. Analīze liecina, ka lielākās izmaksas atbalsta funkciju nodrošināšanā attiecas uz autoparka uzturēšanu (18,8 miljoni lati), informācijas tehnoloģiju atbalsta nodrošināšanu (8,9 miljoni lati) un grāmatvedības nodrošināšanu (7,6 miljoni lati).

Tāpēc Audita grupa rekomendē centralizēt minētās atbalsta funkcijas, izņemot finanšu vadību, resoros.

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais