Koalīcija tiekas ar Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) pārstāvjiem [papildināta]

© Andrejs Strokins F64

Valdību veidojošas partijas šo pēcpusdien tikās ar Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) pārstāvjiem.

Vienīgi Tautas partijas (TP) pārstāvis Vents Armands Krauklis žurnālistiem apstiprināja, ka pēc koalīcijas notiek tikšanās ar SVF pārstāvjiem, un labprāt piekrita par to pastāstīt, pretēji premjeram Valdim Dombrovskim, kurš sanāksmi atstāja, nesniegdams nekādus komentārus.

Krauklis žurnālistiem norādīja, ka saruna bijusi draudzīga aprunāšanās un ļoti daudzos viedokļos SVF un TP viedoklis saskanot.

Krauklis arī apstiprināja, ka TP virzīs izskatīšanai tālāk Saeimā grozījumus likumā, kas paredz samazināt pievienotās vērtības nodokli (PVN) tūrisma nozarei. "Mēs nedzirdējām skaidru paziņojumu, ka to nevar darīt, vienīgi bija minējumi caur puķēm, ka atsevišķu nozaru izcelšana varbūt nebūtu pareiza," atzina Krauklis.

SVF pārstāvji arī esot aicinājuši pēc iespējas ātrāk viest skaidrību par nākamā gada valsts budžeta projektu, jo, tuvojoties vēlēšanām, var būt visai grūti par to vienoties.

Kāds sanāksmes dalībnieks, kurš tomēr nevēlējās atklāt savu vārdu, aģentūrai LETA stāstīja, ka SVF pārstāvji sarunās uzsvēruši, ka tuvākajos gados valsts budžeta konsolidācijai Latvijā jāsasniedz 800 līdz 900 miljonus latu.

Starptautiskie aizdevēji slavējuši Latviju par jau paveikto, taču arī atzinuši, ka nākamā gada budžeta konsolidācijai būs jābūt lielākai par iepriekš plānoto.

Starptautiskie aizdevēji informējuši, ka jau tuvākajās dienās Latvija saņems kārtējo aizdevuma daļu.

Tiekoties ar politiķiem, neesot ticis pausts skaidrs noliegums nodokļu samazinājumam, taču tam esot jābūt rūpīgi izvērtētam.

Starptautiskie aizdevēji arī norādījuši, - ja Latvija spēs saglabāt un attīstīt ražošanu, tad situācija mūsu valstī būs ļoti cerīga.

Kā ziņots, koalīcijas partiju vidū nav atbalsta PVN samazināšanai tūrisma nozarei. Koalīcijā nav guvis atbalstu TP ierosinājums virzīt izskatīšanai Saeimā grozījumus par PVN samazināšanu no 21% uz 10% tūrisma nozarei.

Tomēr premjers Valdis Dombrovskis (JL) neizslēdz iespēju samazināt PVN likmi tūrismam.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.