Koalīcija vēl nevienojas par PVN samazināšanu tūrisma nozarei

Koalīcijas partijas kopsēdē šodien vēl nav vienojušās par pievienotās vērtības nodokļa (PVN) samazināšanu tūrisma nozarei, jo atsevišķi atzinumi ir saņemti tikai šodien, žurnālistus informēja premjers Valdis Dombrovskis.

Viņš norādīja, ka tikai šodien ir saņemts atzinums no Ekonomikas ministrijas un atbildīgās tūrisma nozares institūcijas, tādēļ koalīcijā lēmums nav pieņemts. "JL pieņems atbildīgu lēmumu, kurš būs balstīts uz ekspertu atzinumiem," sacīja Dombrovskis.

Kā ziņots, premjers neizslēdz iespēju samazināt pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmi tūrismam, tomēr noteicoši būs nozares sagatavotie aprēķini par pozitīvo efektu valsts budžetā.

Iespējama diskusija tikai par diviem variantiem - vai nu tā esot pamatlikme 21%, vai arī samazinātā likme 10%.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.