"Latvenergo" uzskata, ka lielas algas tiek maksātas pamatoti

Pēc šorīt publiskajā telpā nonākušās informācijas par "Latvenergo" darbinieku algām, uzņēmums izplatījis paziņojumu, kurā norāda - reaģējot uz ekonomisko krīzi un darba tirgus izmaiņām, "Latvenergo" koncerns 2009. gadā kopējās personāla izmaksas samazināja par 17%. AS "Latvenergo" valdes atalgojums 2009. gadā samazināts par 50 - 60%.

Kā nra.lv jau vēstīja, šorīt kustības 4ATA pārstāvis Neo publiskoja "Latvenergo" algu sarakstus, kas liecina, ka šis uzņēmums daudziem saviem darbiniekiem joprojām maksā 5 un 6 tūkstošus latu lielas mēnešalgas.

Tikmēr pats uzņēmums argumentē: valdes atalgojumu nosaka Ministru Kabineta noteikumi, un saskaņā ar šiem noteikumiem 2008. gadā un 2009.gada pirmajā ceturksnī Valdes priekšsēdētājam un Valdes locekļiem atalgojums bija attiecīgi 6000 latu un 5400 latu mēnesī, sākot ar 2009. gada 1.maiju - attiecīgi 2820 lati un 2540 latu mēnesī.

AS "Latvenergo" strādā konkurences apstākļos, kas atstāj būtisku ietekmi gan uz katra darbinieka individuālu darba sniegumu, gan arī personāla migrācijas iespējām. Uzņēmums lepojas, ka tajā strādā daudz speciālistu, kas konkurē ne vien Latvijas, bet arī Eiropas Savienības darba tirgū.