Prezidenta kancelejā spriedīs par grozījumiem likumā, kas aizliedz 1. septembrī tirgot alkoholu

Valsts prezidenta kanceleja ir saņēmusi Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas lūgumu Valsts prezidentam Valdim Zatleram neizsludināt Saeimā pieņemtos grozījumus Alkoholisko dzērienu aprites likumā, kas paredz Zinību dienā, 1.septembrī, aizliegt tirgot alkoholu.

Rīt Valsts prezidenta kancelejā ir plānota sanāksme par iespējamu minētā likuma nodošanu Saeimai otrreizējai caurlūkošanai, aģentūru LETA informēja Prezidenta preses dienestā.

Uz sanāksmi ar Valsts prezidenta padomniekiem ir aicināti Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas pārstāvji, Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis (TP), Saeimas deputāte Sarmīte Ķikuste, ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL), Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks Andris Liepiņš, Izglītības un zinātnes ministrijas Profesionālās izglītības un vispārējās izglītības departamenta direktors Jānis Gaigals, Finanšu ministrijas, Valsts ieņēmuma dienesta, kā arī Rīgas Pašvaldības policijas pārstāvji, tajā skaitā Rīgas Pašvaldības policijas Jānis Geduševs.

LETA jau ziņoja, ka prezidents iepriekš solījis rūpīgi izvērt lēmumu, vai izsludināt 25.februārī Saeimā pieņemtos likuma grozījumus.

"Pašlaik izskatās, ka Saeimas deputāti netic, ka Latvijā tiek ievērots likums, ka nepilngadīgajiem nedrīkst pārdot alkoholu nevienā dienā," iepriekš sacīja Zatlers un piebilda, ka par to liecina šie likuma grozījumi.

Kā ziņots, Zinību dienā, 1.septembrī, tomēr nebūs atļauts tirgot alkoholu, - paredz Saeimas galīgajā lasījumā atbalstītie grozījumi Alkoholisko dzērienu aprites likumā.

Minētā norma nozīmē, ka alkoholu 1.septembrī nevarēs iegādāties ne tikai veikalos, bet arī kafejnīcās un restorānos.

Priekšlikuma autore aizliegumam Zinību dienā tirgot alkoholu Sarmīte Ķikuste (JL) debatēs uzsvēra, ka "mēs esam spēruši vienu nelielu soli alkohola tirdzniecības ierobežošanai, es esmu pārliecināta, ka ļoti daudzi vecāki atbalstīs dienu bez alkohola un rādīs piemēru saviem bērniem tieši Zinību dienā, 1.septembrī".

Svarīgākais