Dibinot vienotu partiju, LPP/LC un TP izvairās no soda par priekšvēlēšanu tēriņu pārkāpumiem

© f64

Saskaņā ar šodien plašsaziņas līdzekļos izskanējušo informāciju, LPP/LC un Tautas partija (TP) grasās veidot jaunu partiju, kuras nosaukums būs "Pirmā Tautas partija". Tiesa, bijušais KNAB vadītājs, "Sabiedrība Citai Politikai" valdes loceklis Aleksejs Loskutovs atgādina, ka tas ir jau otrais gadījums, kad šīs partijas izvairās no soda samaksāšanas par priekšvēlēšanu tēriņu pārkāpumiem.

"Korupcijas Novēršanas un Apkarošanas birojs par pārkāpumiem 9. Saeimas vēlēšanās uzdevis LPP/LC atmaksāt valsts budžetā pretlikumīgi saņemtos un iztērētos finanšu līdzekļus LVL 528 870,01, bet Tautas partijai - LVL 1 027 366,67 apmērā. LPP/LC un Tautas Partijas apvienošanās izskatās pēc kolektīvas bēgšanas no atbildības - vairāk kā 1,5 miljonu latu atmaksas valsts budžetā. Šāda rīcība varētu būt skaidrojama ar to, ka visticamāk abas partijas zaudēs tiesas prāvas, kurās tās apstrīd KNAB priekšnieka lēmumus," uzsver SCP valdes loceklis Aleksejs Loskutovs.

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Pierīgas Dienvidu iecirkņa amatpersonas meklē bezvēsts prombūtnē esošo, 1991. gadā dzimušo Olitu Šķēli, kura 14. oktobrī ap pulksten 12.00 izgāja no savas dzīves vietas Olainē, Stacijas ielā 36 un līdz šim brīdim sievietes atrašanās vieta nav zināma.

Svarīgākais