Neo publisko Finanšu un kapitāla tirgus komisijas algas; tās sasniedz 7,5 tūkstošus [papildināts]

Šorīt sociālajā vietnē "Twitter" persona, kas sevi dēvē par Neo, publiskojusi no Valsts Ieņēmumu dienesta (VID) noplūdušos datus par atalgojumu Finanšu un kapitāla tirgus komisijā.

Neo FKTK dēvē par "dižķibeles neskartu oāzi, kurā neviens nezina, ko nozīmē savilkt jostas".

Dokumentā minēts, ka bruto ienākumi iekļauj gan algu, gan piemaksas, gan prēmijas, gan atvaļinājuma naudu, gan atlaišanas pabalstus un citas kompensācijas. Tāpēc skatoties šos datus un ieraugot lielus skaitļus, nedrīkst izdarīt pārsteidzīgus secinājumus. Tas jāizvērtē kontekstā ar citiem mēnešiem.

Tā vēsta portāls apollo.

Dati tiek ņemti no EDS dokumenta, kurš satur informāciju par konkrēto periodu, kurš ir parakstīts un kuram ir vislielākais id. Pastāv iespēja, ka vēlāk ir iesniegts dokumenta labojums, kurā dati var tikt mainīti.

"Neo" publiskotie dati liecina, ka FKTK lielākā daļa darbinieku pērnā gada beigās saņēmuši vairāk nekā 1000 latus, liela daļa – divus līdz 7,5 tūkstošus latu. Dati liecina, ka kāda "Persona Nr.1" pērnā gada janvārī FKTK, iespējams, saņēmusi 7029 latus, bet decembrī 7510 latus. Persona Nr.2. pērn janvārī saņēmusi 5770 latus, bet decembrī - 6141 latu.

Deviņi cilvēki FKTK pagājušā gada decembrī saņēmuši atalgojumu, kas ir lielāks par 4000 latiem, astoņi – vairāk par 3000 latiem, 48 – vairāk kā 2000 latus, bet 34 – vairāk kā 1000 latus.

Latvijā

Transporta enerģijas likums paredz veicināt transporta nozares “zaļināšanu”, ieviešot transporta enerģijas modernizēšanas pienākumus, kā arī samazināt patēriņam nodotās transporta enerģijas siltumnīcefekta gāzes emisiju intensitāti par vismaz 16% līdz 2030. gadam.