ES valstu aizsardzības ministri apspriež sadarbību ar Eiropas Parlamentu

Aizsardzības ministrs Imants Lieģis, kurš šonedēļ atrodas Eiropas Savienības (ES) aizsardzības ministru sanāksmē Palmā de Maljorkā, Spānijā, šodien tikās ar Somijas, Lietuvas, Luksemburgas, Maltas, Bulgārijas aizsardzības ministriem, Eiropas Parlamenta Tautas partijas frakcijas deputātiem, kā arī ar Vācijas un Itālijas aizsardzības ministriju pārstāvjiem.

Tika pārrunāti jautājumi par situāciju Afganistānā, ES militārajām operācijām, kā arī plānotā sadarbība ar jaunizveidoto ES ārlietu dienestu.

„Tikšanās laikā apspriedām arī Eiropas Savienības valstu aizsardzības ministriju sadarbību informācijas apmaiņas uzlabošanā ar Eiropas Parlamenta institūcijām un deputātiem par dalībvalstu aizsardzībai svarīgiem jautājumiem”, informēja I.Lieģis.

Jau ziņots, ka aizsardzības ministrs 24. un 25.februārī piedalās ES aizsardzības ministru sanāksmē, kurā tiek diskutēts par ES militārajām operācijām, trešo valstu iespējamo ieguldījumu ES Kopējā drošības un aizsardzības politikā. Tāpat aizsardzības ministriem paredzēta diskusija par ES militāro spēju attīstību, tai skaitā civilo un militāro spēju intensīvāku koordinēšanu krīžu pārvarēšanas operācijās. Paredzams, ka tiks pārrunāti arī ar aizsardzības jomu saistītie Lisabonas līguma īstenošanas aspekti.

Latvijā

Tā dēvētās nodokļu reformas ietvaros par vienu procentu punktu tika samazinātas iemaksas banku pārvaldītajos pensiju otrā līmeņa fondos. Šis viens procentu punkts tiks novirzīts valsts pārvaldītajā pirmajā pensiju līmenī. Tā kā šī pārbīde noteikta uz četriem gadiem, tad tiek lēsts, ka šajā laikā bankas nesaņems 616 miljonus eiro.

Svarīgākais