Saeimas komisijā apspriedīs valsts budžeta izpildi

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija šodien iepazīsies ar Finanšu ministrijas apkopotajiem datiem par pagājušā gada valsts budžeta izpildi un apspriedīs budžeta ieņēmumus un izdevumus šī gada janvārī un prognozes 2010.gadam.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Guntis Bērziņš (JL) pastāstīja, ka deputāti iepazīsies arī ar valdībā apstiprināto Latvijas Konverģences programmu 2009.-2012.gadam, kas atspoguļo vispārējās ekonomiskās politikas vadlīnijas un mērķus ekonomikas stabilizācijai un izaugsmes atjaunošanai.

Tāpat deputāti iztaujās atbildīgās amatpersonas par to, kāds būs 2011.gada valsts budžeta projekta izstrādes grafiks.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēdē aicinātas piedalīties atbildīgās amatpersonas no Finanšu ministrijas.

LETA jau ziņoja, ka šā gada janvārī valsts konsolidētā kopbudžetā bija izveidojies pārpalikums 70,7 miljoni latu, liecina Valsts kases oficiālie dati par valsts budžeta izpildi.

Budžeta ieņēmumi bijuši 411,9 miljoni latu, bet izdevumi - 341,2 miljoni latu.

Valsts pamatbudžeta ieņēmumi bijuši 273,8 miljoni latu, bet izdevumi - 210 miljoni latu, izveidojot 63,8 miljonu latu pārpalikumu, savukārt valsts speciālā budžetā ieņēmumi bijuši 98,5 miljoni latu, bet izdevumi - 99,9 miljoni latu, izveidojot 1,4 miljonu latu deficītu.

Savukārt konsolidētā pašvaldību budžeta ieņēmumi janvārī bijuši 80 miljoni latu, bet izdevumi 73,4 miljoni latu, nodrošinot 6,6 miljonu latu pārpalikumu.

LETA jau ziņoja, ka janvārī valsts budžeta nodokļu ieņēmumu plāns izpildīts par 99,6%, liecina Valsts ieņēmumu dienesta apkopotās informācijas par budžeta ieņēmumu daļas izpildi.

Kopsummā pagājušajā mēnesī valsts budžetā tika ieņemti 302,2 miljoni latu. Iepriekš plānotais ieņēmumu apjoms bija 303,55 miljoni latu.

Svarīgākais