Dombrovskis ar Lietuvas Seima priekšsēdētāju pārrunā aktuālos valstu sadarbības jautājumus

Premjers Valdis Dombrovskis (JL) šodien tikās ar Lietuvas Seima priekšsēdētāju Irenu Degutieni, kura ieradās Latvijā darba vizītes ietvaros, aģentūru LETA informēja Valsts kancelejas Komunikācijas departamentā.

Tikšanās laikā puses pārrunāja Latvijas un Lietuvas sadarbību enerģētikā, Baltijas valstīm aktuālu jautājumu virzīšanu Eiropas Savienības institūcijās, kā arī ekonomisko situāciju Baltijas valstīs.

Lietuvas Seima priekšsēdētāja informēja par Visaginas atomelektrostacijas projekta virzību, un Dombrovskis atzina, ka jaunu jaudu izbūve Baltijas reģionā ir būtiska reģiona enerģētikas drošības stiprināšanai, tādēļ arī turpmāk viena no svarīgākajām Baltijas valstu sadarbības jomām būs enerģētika.

Dombrovskis arī informējis par Latvijas ekonomiskās situācijas stabilizēšanu un valdības lēmumiem Eiropas Savienības struktūrfondu finansējuma piešķiršanā uz eksportu orientētas ražošanas attīstībai.

Sarunas noslēgumā Dombrovskis novēlēja Lietuvas Seima priekšsēdētājai veiksmīgu turpmāko vizīti Latvijā, kā arī apliecināja Latvijas ieinteresētību divpusējās sadarbības vēl ciešākai attīstībai.

Latvijā

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas, veicot transportlīdzekļu kontroli Terehovas un Grebņevas muitas kontroles punktos, atklāja narkotisko vielu slēptuves divās kravas automašīnās. Tajās atradās kopā 406 kg narkotisko vielu. VID Nodokļu un muitas policijas pārvalde 2024.gada oktobrī uzsākusi kriminālprocesus par narkotisko vielu kontrabandu lielā apmērā.