Daudze: Latvijai un Lietuvai vienāda nostāja enerģētiskās neatkarības jautājumā

Latvijai un Lietuvai ir kopīga nostāja par nepieciešamību nodrošināt Baltijas valstu enerģētisko neatkarību.

To šodien pēc tikšanās ar Lietuvas Seima priekšsēdētāju Irenu Degutieni uzsvēra Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze (ZZS), aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienests.

"Mums ir vienādas pozīcijas par nepieciešamību nodrošināt Baltijas valstu enerģētisko neatkarību, un, neskatoties uz ekonomisko krīzi, mūsu valstu ekonomiskās attiecības ir ļoti aktīvas," teica Daudze.

"Enerģētiskā neatkarība ir viens no svarīgākajiem sadarbības aspektiem. Starpsavienojums ar Ziemeļvalstīm ir būtisks jautājums, ko vajadzētu atrisināt, un, kopīgi strādājot, mēs to varam izdarīt," norādīja Lietuvas Seima priekšsēdētāja.

Saeimas priekšsēdētājs pauda gandarījumu, ka tiek turpināta tradīcija Lietuvas parlamenta jaunais vadītājs pirmajā divpusējā vizītē doties tieši uz Latviju. Šādas tikšanās ir lieliska iespēja pārrunāt līdzšinējo sadarbību un nākotnē paveicamo. "Šodien mēs kopīgi nonācām pie secinājuma, ka Latvijas un Lietuvas sadarbība tiešām ir ļoti laba - gan divpusējā, gan Baltijas Asamblejas ietvaros, gan sadarbībā ar Ziemeļvalstu parlamentiem," uzsvēra Daudze.

"Patiesi mūsu valstis un tautas ir ļoti līdzīgas. Mums ir kopīga vēsture, kas brīžam ir bijusi jauka un brīžam skumja. Un šobrīd abas valstis piedzīvo ekonomiskās grūtības," teica Degutiene. "Krīzes nāk un iet, tās nav karš, un, kaut arī šis brīdis ir smags cilvēkiem, kuru ekonomiskā situācija ir grūtāka, domāju, ka no šīs krīzes varam iziet stiprāki un no tās daudz iemācīties."

Latvijā

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas, veicot transportlīdzekļu kontroli Terehovas un Grebņevas muitas kontroles punktos, atklāja narkotisko vielu slēptuves divās kravas automašīnās. Tajās atradās kopā 406 kg narkotisko vielu. VID Nodokļu un muitas policijas pārvalde 2024.gada oktobrī uzsākusi kriminālprocesus par narkotisko vielu kontrabandu lielā apmērā.