ASV vēstniece iepazīstas ar Rēzeknē radītajiem inovatīvajiem produktiem

Šodien ASV vēstniece Latvijā Džūdita Gārbere, viesojoties Rēzeknē, iepazinās ar Rēzeknē radītajiem inovatīvajiem produktiem, aģentūru LETA informēja Latgales aparātbūves tehnoloģiskā centra (LATC) valdes loceklis Māris Igavens.

LATC iepazīstināja vēstnieci ar laboratorijas sniegtajiem jaunu produktu attīstības pakalpojumiem un interesantākajiem laboratorijā veidotajiem produktiem.

Vizītes noslēgumā divi biznesa inkubatora uzņēmumi no Rēzeknes un Balviem prezentēja savus produktus, kam ir tirgus potenciāls ASV.

SIA "SKIPPI" prezentēja palīgierīci slēpošanas slodžu mazināšanai ceļu locītavās, kas ir pasaulē konceptuāli pilnīgi jauns produkts. Savukārt otrs uzņēmums ir SIA "Vēja Vārti", kas ASV vēstniecei demonstrēja vēja ģeneratoru ar darbības efektivitāti ap trīs metriem sekundē, ko nodrošina auduma burām līdzīgas vārpstas.

Igavens norāda, ka ASV vēstniece izrādīja interesi par inovāciju attīstību reģionā un pēc problēmu jautājumu noskaidrošanas solīja tos risināt turpmākas sadarbības gaitā.

Kā ziņots, rīt, 18.februārī, vēstniece dosies uz Rēzeknes Robežsardzes koledžu un Rēzeknes augstskolu, kur viņa vadīs diskusiju ar studentiem par ASV un Latvijas attiecībām.

Vēlāk ASV vēstniece dosies uz Jēkabpili, lai tiktos ar Jēkabpils domes priekšsēdētāju Leonīdu Salceviču un apciemotu kompāniju "LatGran".

Jēkabpilī vēstniecei plānotas kopīgas pusdienas ar sabiedriski aktīviem vidusskolēniem no Jēkabpils.

Svarīgākais