Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš darba vizītē apmeklēs Somiju

17.februārī ārlietu ministrs Māris Riekstiņš darba vizītē apmeklēs Somiju. Vizītes ietvaros paredzētas tikšanās ar Somijas parlamenta priekšsēdētāju Sauli Nīnisto (Sauli Niinistö) un ārlietu ministru Aleksandru Stubu (Alexander Stubb). Ministrs sniegs arī interviju lielākajam Somijas laikrakstam Helsingin Sanomat.

Tikšanos laikā iecerēts pārrunāt Latvijas un Somijas divpusējās attiecības, ekonomiskos jautājumus un reģionālo sadarbību, tai skaitā Baltijas un Ziemeļvalstu formātu ietvaros. Puses apspriedīs arī Eiropas Savienības dienaskārtības jautājumus, tostarp ES Stratēģijas Baltijas jūras reģionam īstenošanu, NATO Stratēģiskās koncepcijas izstrādes gaitu, kā arī enerģētikas un drošības politiku.

Starp Latviju un Somiju ir tradicionāli intensīvas un abpusēji izdevīgas attiecības. Regulārs dialogs norit starp visa līmeņa amatpersonām, nozaru ministrijām, pašvaldībām un nevalstiskajām organizācijām.

Somijas ārlietu ministra A.Stuba vizīte Rīgā notika 2009.gada februārī.

Latvijā

Šorīt, 19. septembrī, pie Saeimas ēkas ar emocionāliem reto slimību pacientu stāstu lasījumiem tika pievērsta Saeimas deputātu uzmanība akūtajam finansējuma trūkumam reto slimību ārstēšanai Latvijā. Ignorējot Ministru kabineta (MK) apstiprināto Reto slimību plānu 2023. – 2025. gadam, tiek apdraudēta esošo pacientu terapijas turpināšana un tiek liegta iespēja uzsākt ārstēšanu jauniem pacientiem, vēstīts reto slimību pacientu pārstāvju paziņojumā medijiem.