Saeima gatava saīsināt iecirkņu darba laiku vēlēšanu dienā

Saeimas Juridiskā komisija šodien, izskatot grozījumus Saeimas vēlēšanu likumā, vienojās par divām stundām saīsināt vēlēšanu iecirkņu darba laiku, turpmāk balsošanas dienā tie strādās no plkst.7 līdz 20.

Kā deputātiem skaidroja Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Arnis Cimdars, vēlētāju skaits, kuri dodas balsot agri no rīta vai pirms vēlēšanu iecirkņu slēgšanas, nepārsniedz 3% no kopējā vēlētāju skaita. Vēlēšanu iecirkņu darba laika saīsināšana, pēc Cimdara teiktā, ļaus ietaupīt apmēram 60 000 latu. Vēlēšanu iecirkņu darbinieki un novērotāji būs mazāk noguruši, ātrāk tiks saskaitītas nodotās balsis, un jau ap pusnakti, kad lielākā daļa iedzīvotāju dodas gulēt, būs nojaušams, kuras partijas ir pārvarējušas 5% barjeru.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais